Za izmene zakona glasalo 84, a protiv je bilo 128 poslanika

Skupština Srbije odbila predlog izmene Zakona o rudarenju

Srbija

10.10.2024 17:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Skupština Srbije odbila predlog izmene Zakona o rudarenju Skupština Srbije odbila predlog izmene Zakona o rudarenju
Posle četiri dana rasprave, poslanici Skupštine Srbije glasali su protiv predloga zabrane istraživanja i eksploatacije bora i litijuma, prenosi RTS. Za izmene Zakona o... Skupština Srbije odbila predlog izmene Zakona o rudarenju

Posle četiri dana rasprave, poslanici Skupštine Srbije glasali su protiv predloga zabrane istraživanja i eksploatacije bora i litijuma, prenosi RTS.

Za izmene Zakona o rudarenju i geološkim istaživanjima glasalo je 84, a protiv je bilo 128 poslanika. Pre toga je odbijeno da se o zakonu glasa javno, prozivkom.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović pozvala je poslanike opozicije da, kako je rekla, ne zastrašuju građane pogrešnim informacijama.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas poručio je da se litijum neće kopati u Srbiji, jer nezavisni stručnjaci kažu da taj projekat ima velike negativne posledice i pozvao vlast da izađe na izbore.

  • MARA

    11.10.2024 #1 Author

    Sa tim će bii bas turbulentno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.