unapređenje obrazovanja o turizmu, naročito u jugozapadnoj Srbiji

Službeni glasnik potpisuje ugovor o saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine

BiznisSrbijaTurizam

18.7.2023 17:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Službeni glasnik potpisuje ugovor o saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine Službeni glasnik potpisuje ugovor o saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine
Ministarstvo turizma i omladine Srbije i Službeni glasnik dogovorili su u utorak potpisivanje sporazuma o saradnji. O modalitetima buduće saradnje razgovarali su ministar turizma... Službeni glasnik potpisuje ugovor o saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine

Ministarstvo turizma i omladine Srbije i Službeni glasnik dogovorili su u utorak potpisivanje sporazuma o saradnji.

O modalitetima buduće saradnje razgovarali su ministar turizma i omladine Husein Memić i direktor Službenog glasnika Mladen Šarčević, navedeno je u saopštenju Službenog glasnika, prenosi Beta.

Jedna od centralnih tema razgovora bila je unapređenja obrazovanja o turizmu, naročito u jugozapadnoj Srbiji, koja ima veliki potencijal za razvoj ove privredne grane.

„Mogu da najavim da nas očekuje partnerski odnos pri izradi različitih promotivnih materijala, a posebno novih suvenira, koji bi na najbolji način prezentovali duh i kulturu Srbije“, izjavio je direktor Službenog glasnika Mladen Šarčević.

Kako je istaknuto, suveniri će moći da se kupe u prodajnoj mreži knjižara Službenog glasnika širom cele Srbije, a reč je o primercima značajne umetničke vrednosti i kvalitetne izrade.

Prva promocija suvenira, koji će biti izrađeni u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti i Muzejom savremene umetnosti, očekuje se u narednom periodu u beogradskoj knjižari „Geca Кon“.

Кroz turističke organizacije u Srbiji, suveniri će biti u ponudi za sve posetioce.

Podseća se i da je Službeni glasnik već potpisao sličan ugovor sa dva resorna ministarstva – Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Ministarstvom za evropske integracije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.