U okviru Programa podrške Ministarstva privrede i nlb komercijalne banke

Specijalni krediti malim i mikro preduzećima za nabavku opreme

PoslovanjePreduzetnikSrbija

7.8.2024 12:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Specijalni krediti malim i mikro preduzećima za nabavku opreme Specijalni krediti malim i mikro preduzećima za nabavku opreme
U okviru aktuelnog Programa podrške Ministarstva privrede, mala i mikro preduzeća od sada mogu da finansiraju preostale troškove za nabavku opreme putem specijalnih kredita... Specijalni krediti malim i mikro preduzećima za nabavku opreme

U okviru aktuelnog Programa podrške Ministarstva privrede, mala i mikro preduzeća od sada mogu da finansiraju preostale troškove za nabavku opreme putem specijalnih kredita NLB Komercijalne banke.

Ovaj program obezbeđuje bespovratna sredstva do 50 odsto za kupovinu proizvodne opreme ili mašina, transportno-manipulativnih sredstava, specijalizovanih alata za mašine, kapitalnih dobara, opreme za unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata proizvodnje, kao i nove građevinske mehanizacije, navodi se u saopštenju.

Privrednici su u obavezi da osiguraju učešće od pet odsto, dok se preostalih 45 obezbeđuje iz kredita poslovnih banaka, uključujući NLB Komercijalnu banku kao dugogodišnjeg partnera.

Podsetimo, Ministarstvo privrede će, u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, dodeliti skoro sedam miliona evra bespovratnih sredstava namenjenih preduzetnicima, mikro, malim preduzećima i zadrugama.

  • PAVLE-2005

    11.8.2024 #1 Author

    Mala i mikro preduzeća uvek trebaju podsticanje

    Odgovori

  • Grocka

    11.8.2024 #2 Author

    Ajde bar nesto, pa makar kredit

    Odgovori

  • Faith

    11.8.2024 #3 Author

    Super predlog za unapredjenje poslovanja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.