Potpisani ugovori o remontu sa Želvozom i Inter-mehanikom

Srbija Kargo dobila kredit Poštanske Štedionice od 15 miliona evra

Srbija

20.8.2024 08:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Srbija Kargo dobila kredit Poštanske Štedionice od 15 miliona evra Srbija Kargo dobila kredit Poštanske Štedionice od 15 miliona evra
Kompanija Srbija Kargo a.d. objavila je da joj je Banka Poštanska Štedionica odobrila dugoročni kredit od 15 miliona evra, a odobrena sredstva će biti... Srbija Kargo dobila kredit Poštanske Štedionice od 15 miliona evra

Kompanija Srbija Kargo a.d. objavila je da joj je Banka Poštanska Štedionica odobrila dugoročni kredit od 15 miliona evra, a odobrena sredstva će biti usmerena na modernizaciju i unapređenje voznog parka, s posebnim fokusom na remont 300 teretnih kola.

Garanciju za ovaj kredit pružila je Vlada Republike Srbije, ističe se u saopštenju.

Od ukupnog iznosa kredita, 2,5 miliona evra je namenjeno za remont 160 kola serija Eas, 70 kola serije Hbis i 70 kola serije Regs.

Potpisana su i tri ugovora za remont sa dve smederevske kompanije – Fabrikom železničkih vozila Želvoz i remontnom radionicom Inter – mehanika iz Smedereva.

„U okviru remonta, osim obaveznih propisanih radova, biće izvršena ugradnja novih monoblok točkova na određenom broju kola, kao i modifikacija vučno-odbojnih uređaja ugradnjom setova elastomera, koji su se pokazali kao najpouzdaniji“, naveo je Srbija Kargo u saopštenju.

Posle završetka ovih radova, kola će biti osposobljena za bezbednu i efikasnu upotrebu tokom narednih šest godina.

„Odobreni kredit će takođe omogućiti remont dizel motora za lokomotivu 661, redovno održavanje oko pet lokomotiva serije 621 u radionicama u sastavu naše kompanije, kao i popravku i održavanje Siemens Vectron lokomotiva serije 193“, ističu iz Srbija Kargo.

Značajan deo sredstava će, kako su najavili, biti uložen u nabavku rezervnih delova i opreme neophodne za redovno i vanredno održavanje i ispitivanje voznih sredstava, u koje spadaju točkovi za lokomotive i kola, bandaži za lokomotive, odbojnici, kao i najsavremenije probnice za ispitivanje kočnih uređaja.

„Očekuje se da će realizacija ovog kredita znatno povećati pouzdanost i bezbednost voznog parka, omogućavajući kompaniji da odgovori na rastuće zahteve srpske privrede i da parira vodećim evropskim železničkim kompanijama“, zaključili su iz Srbija Kargo.

  • SABRINA

    20.8.2024 #1 Author

    Remonti su neizbežni kada im dođe vreme.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.