očekivan dodatni prihod za obe kompanije

Srbija Kargo iznajmila četiri elektro lokomotive Železnicama Severne Makedonije

BiznisRegionSrbija

24.9.2024 18:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Srbija Kargo iznajmila četiri elektro lokomotive Železnicama Severne Makedonije Srbija Kargo iznajmila četiri elektro lokomotive Železnicama Severne Makedonije
Akcionarsko društvo za železnički prevoz robe Srbija Kargo saopštilo je danas da je potpisalo ugovor sa Železnicom Severne Makedonije – Transport, kome će iznajmiti... Srbija Kargo iznajmila četiri elektro lokomotive Železnicama Severne Makedonije

Akcionarsko društvo za železnički prevoz robe Srbija Kargo saopštilo je danas da je potpisalo ugovor sa Železnicom Severne Makedonije – Transport, kome će iznajmiti četiri elektro lokomotive serije 461.

Srbija Kargo navodi da ta sporazum donosi brojne koristi, jer će značajno ubrzati protok robe iz grčkih luka, kao što su Solun i Pirej, preko Severne Makedonije i Srbije, što će omogućiti brži tranzit ka Evropskoj uniji.

„Očekuje se da će ova inicijativa značajno doprineti povećanju prihoda obe železničke kompanije i unapređenju njihovih poslovnih procesa“, dodaje se u saopštenju.

Ocenjeno je da će zakup dodatnih lokomotiva makedonskom preduzeću omogućiti povećanje kapaciteta tranzitnog saobraćaja na Koridoru 10, koji delom prolazi i kroz Srbiju.

„‘Srbija Kargo ostvaruje dodatne prihode iznajmljivanjem raspoloživih lokomotiva, dok Železnice Severne Makedonije ovim zakupom obezbeđuju efikasniji prevoz tranzitnih vozova, uključujući i one velikih kompanija poput Cosco, osiguravajući kontinuitet saobraćaja kroz Srbiju“, piše u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.