bespovratna sredstva u visini od 50 odsto ukupnog iznosa investicija

Tanasković: Poljoprivrednicima ugovori za projekte od 20 miliona evra

AgrobiznisBiznisSrbija

26.11.2022 15:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 15

Tanasković: Poljoprivrednicima ugovori za projekte od 20 miliona evra Tanasković: Poljoprivrednicima ugovori za projekte od 20 miliona evra
Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković najavila je u subotu da će do kraja sledeće nedelje poljoprivrednicima koji se bave stočarskom proizvodnjom biti... Tanasković: Poljoprivrednicima ugovori za projekte od 20 miliona evra

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković najavila je u subotu da će do kraja sledeće nedelje poljoprivrednicima koji se bave stočarskom proizvodnjom biti uručeno 525 ugovora za realizaciju projekata ukupne vrednosti 20 miliona evra.

Kako je navedeno, resorno ministarstvo obezbedilo je bespovratna sredstva za poljoprivrednike u visini od 50 odsto ukupnog iznosa investicija, odnosno deset miliona evra, prenosi Beta.

„Preostalih 50 odsto sredstava, korisnici imaju prilike da finansiraju tako što mogu da potpišu ugovor o kreditu sa jednom od 11 poslovnih banaka sa kojima ministarstvo ima saradnju u visini od 40 odsto investicije, a ostatak od deset odsto obezbeđuju kao svoje učešće u finansiranju investicije“, kazala je ministarka u Užicu nakon što je uručila ugovore poljoprivrednicima Zlatiborskog okruga.

Ona je dodala da će u okviru nabavke poljoprivredne mehanizacije biti nabavljeno 460 traktora, kao i da će biti izgrađeno 17 novih građevinskih objekata, kako za uzgoj stoke i preradu mesa, tako i za proizvodnju i držanje meda.

Posle Užica, ugovore će dobiti i poljoprivrednici Moravičkog okruga u Ivanjici.

Projekat konkurentne poljoprivrede u Srbiji je zajednička inicijativa ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, vlade Srbije i Svetske banke koja je uvela nov model finansiranja kako bi se osnažili mikro, mali i srednji poljoprivredni proizvođači i preduzeća, a unapredila poljoprivredna proizvodnja i konkurentnost.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...