Budžet programa 130 miliona dinara

Tri javna poziva za zapošljavanje pripravnika u Novom Sadu

BiznisBolji posaoSrbija

2.3.2023 08:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Tri javna poziva za zapošljavanje pripravnika u Novom Sadu Tri javna poziva za zapošljavanje pripravnika u Novom Sadu
U Novom Sadu Gradska uprava za privredu objavila je tri javna poziva iz Akcionog plana zapošljavanja, za šta će biti izdvojeno blizu 130 miliona... Tri javna poziva za zapošljavanje pripravnika u Novom Sadu

U Novom Sadu Gradska uprava za privredu objavila je tri javna poziva iz Akcionog plana zapošljavanja, za šta će biti izdvojeno blizu 130 miliona dinara.

Kako je saopšteno iz gradske uprave, u pitanju su javni poziv za stručno osposobljavanje pripravnika na teritoriji Novog Sada, javni poziv za realizaciju programa stručne prakse i kao i javni poziv za organizovanje javnih radova od interesa za grad u 2023. godini.

Kada je reč o programu pripravnika, grad finansira naknadu troškova njihove zarade, odnosno zaradu sa svim pripadajućim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i porez, u mesečnom iznosu od 70.000 dinara za stručno osposobljavanje 65 pripravnika sa visokom stručnom spremom, za period do 12 meseci.

Za program stručne prakse, koji podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih lica za samostalan rad u struci, grad Novi Sad finansira angažovanim licima novčanu naknadu u mesečnom iznosu od 30.000 dinara za 15 lica sa srednjom stručnom spremom, 35.000 dinara za 15 lica sa višim ili visokim trogodišnjim obrazovanjem (šesti nivo kvalifikacija i/ili 180 ESPB) i 40.000 dinara za 70 lica sa završenim visokim obrazovanjem (najmanje šesti nivo kvalifikacija i 240 ESPB).

Javni radovi od interesa za Novi Sad organizuju se u cilju podsticanja zapošljavanja prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe.

U tu svrhu grad finansira naknade za obavljen posao za 80 lica angažovanih na javnim radovima po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima, u bruto iznosu do 70.000 dinara po licu, kao i troškove sprovođenja javnog rada.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...