Ponuđena cena za 100 zglobnih autobusa iznosi 577.000 evra po komadu

Turske firme jedini ponuđači za nove autobuse u Beogradu

BiznisSrbija

25.6.2024 13:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Turske firme jedini ponuđači za nove autobuse u Beogradu Turske firme jedini ponuđači za nove autobuse u Beogradu
Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović izjavio je danas da su jedini ponuđači za nabavku novih autobusa za javni prevoz u Beogradu ponovo... Turske firme jedini ponuđači za nove autobuse u Beogradu

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović izjavio je danas da su jedini ponuđači za nabavku novih autobusa za javni prevoz u Beogradu ponovo turske fabrike, BMC za zglobne autobuse i Otokar za solo vozila.

„Ponuđena cena za 100 zglobnih autobusa iznosi 577.000 evra po komadu (sa PDV-om), a za 50 solo autobusa 462.000 evra po komadu, što je neprimereno visoko i teško objašnjivo“, kazao je Jovanović, navedeno je u saopštenju, prenosi Beta.

Kako je podsetio, isti zglobni BMC autobusi su 2021. godine koštali Beograd 410.000 evra po komadu, ocenivši da je „nejasno kako su ovako dodatno poskupeli“.

„Činjenica da su turske fabrike jedini ponuđači na tenderu i da su cene neuobičajeno velike, govori u prilog tezi da se radi o još jednom izuzetno lošem tenderu za javni prevoz i GSP Beograd, u kome moguće da ima i elemenata ozbiljne korupcije“, zaključio je Jovanović.

  • Jj992

    25.6.2024 #1 Author

    Hahah bas je „moguce da ima i elemenata ozbiljne korupcije“…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.