najavljeno poskupljenje od 8,92 odsto

U novembru novo povećanje cene grejanja u Beogradu

Srbija

7.10.2024 12:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U novembru novo povećanje cene grejanja u Beogradu U novembru novo povećanje cene grejanja u Beogradu
Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović izjavio je danas da će Beograđanima u novembru stići još jedno poskupljenje grejanja „iako se ne... U novembru novo povećanje cene grejanja u Beogradu

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović izjavio je danas da će Beograđanima u novembru stići još jedno poskupljenje grejanja „iako se ne pamte ovako blage zime.“

„Beograđanima u sistemu daljinskog grejanja će u novembru stići uvećan račun za grejanje za 8,9 odsto. Umestno dosadašnjih 132,8 dinara, plaćaće 144,6 po kvadratu, što je poskupljenje veće od 600 dinara po računu za prosečan stan“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi, prenela je Beta.

Prema njegovim rečima, iako poslednjih godina ne pamtimo blaže zime, ovo je treće poskupljenje grejanja od januara 2023. godine.

„Sada su JKP Beogradske elektrane povećale cenu svojih usluga za 8,92 odsto, što je uvećanje od ukupno 20 odsto na računima za grejanje u poslednjih godinu i po“, rekao je Jovanović.

  • meli77

    7.10.2024 #1 Author

    Moralo je da poskupi na vreme jer su prognoze za zimu baš jaka zima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.