Do sada je deljeno po 100.000 vaučera godišnje

Udruženje Moja Srbija traži od Vlade 250.000 turističkih vaučera

BiznisSrbijaTurizam

29.12.2023 11:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Udruženje Moja Srbija traži od Vlade 250.000 turističkih vaučera Udruženje Moja Srbija traži od Vlade 250.000 turističkih vaučera
Udruženje „Moja Srbija“ zatražilo je da Vlada Srbije, umesto 100.000 turističkih vaučera, odobri i u januaru pusti u opticaj 250.000, objavila je agencija Beta.... Udruženje Moja Srbija traži od Vlade 250.000 turističkih vaučera

Udruženje „Moja Srbija“ zatražilo je da Vlada Srbije, umesto 100.000 turističkih vaučera, odobri i u januaru pusti u opticaj 250.000, objavila je agencija Beta.

U dopisu Vladi udruženje ističe da povećanje vrednosti vaučera sa 5.000 dinara na 10.000 dinara predstavlja odličnu vest, kako za građane, tako i za hotelijere i ugostitelje u Srbiji, navedeno je u saopštenju medijima.

„Ova subvencija je tokom prethodnog perioda bila veliki zamajac razvoju domaćeg turizma, ali je skok cena obezvredio njen značaj. Nakon usklađivanja sa novim uslovima na tržištu, očekuje se da će domaći turizam nastaviti da beleži dobre rezultate kao i u prethodnim godinama“, navelo je udruženje.

Dodaje se da su mogući određeni problemi zbog velikog interesovanja građana i nedovoljnog broja vaučera koji će biti pušteni u opticaj.

„Po našim analizama, za Srbiju bi bilo optimalno da se odmah u januaru pusti u opticaj 250.000 vaučera za odmor“, rekao je Milan Ristić iz udruženja „Moja Srbija“.

Istakao je da emitovanje manjih serija u razmacima od nekoliko meseci stvara ozbiljne probleme vlasnicima smeštaja.

U udruženju predviđaju da će u periodu od 8. do 15. januara biti upućeno preko 200.000 zahteva za rezervaciju termina u objektima za odmor.

Vaučeri će, kako su ocenili, „planuti“ već 15. januara, za samo par sati, a ugostiteljima će ostati više od 100.000 rezervisanih termina, za koje gosti nisu uspeli da predaju dokumentaciju.

„Na taj način stvara se nezadovoljstvo među građanima koji nisu uspeli da predaju svoje formulare, a ugostiteljima se nanosi bespotrebna šteta, jer su u mnogim slučajevima primorani da odbiju goste u terminima koje su građani rezervisali, a neće stići da predaju dokumentaciju“, ocenilo je udruženje.

Tokom prethodnih devet godina građanima Srbije je, kako je navedeno, podeljeno više od milion vaučera, promet u domaćem turizmu je višestruko uvećan, a veliki broj građana je našao mogućnost zaposlenja i zarade u ugostiteljskoj delatnosti.

  • Vale

    30.12.2023 #1 Author

    Ko je brzi, taj ce dobiti vaucere

    Odgovori

  • HANA

    1.1.2024 #2 Author

    Pogodni „vlasti“ će pokupiti sve.
    Već viđeno…🤡

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...