Predsednik Pokrajinske vlade Vojovodine najavio otvaranje kulturnog centra u Lovćencu

Unapređivanje saradnje Srbije i Crne Gore

BiznisSrbija

18.11.2022 18:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Unapređivanje saradnje Srbije i Crne Gore Unapređivanje saradnje Srbije i Crne Gore
Intenzivnija saradnja u oblasti turizma, trgovine i podrška crnogorskoj manjini u Vojvodini bile su glavne teme razgovora ministra ekonomskog razvoja Gorana Đurovića sa predsednikom... Unapređivanje saradnje Srbije i Crne Gore

Intenzivnija saradnja u oblasti turizma, trgovine i podrška crnogorskoj manjini u Vojvodini bile su glavne teme razgovora ministra ekonomskog razvoja Gorana Đurovića sa predsednikom Pokrajinske vlade Vojvodine Igorom Mirovićem u Novom Sadu.

„Prva (tema) je turizam i želja koju sam preneo Miroviću da Crna Gora i dalje bude jedna od vodećih destinacija ka kojoj idu građani i građanke Vojvodine. Pričali smo i o eventualnim zajedničkim nastupima na trećim tržištima, sajmovima i o kreiranju zajedničke ponude za destinacije kao što su tržišta Kine, Amerike i Kanade, i mislim da tu imamo i te kakav potencijal“, rekao je Đurović.

Iz crnogorskog ministarstva saopšteno je da je posebna tačka razgovora bila je ekonomija kroz saradnju privrednih komora i susret vojvođanskih proizvođača sa crnogorskom privredom sa ciljem da se uspostavi stabilan uvoz hrane iz ove pokrajine.

Mirović je saopštio da to što je Crna Gora zemlja partner Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu predstavlja podstrek za promovisanje zajedničkih potencijala.

On je najavio nastavak podrške crnogorskoj manjini u Vojvodini i skoro otvaranje kulturnog centra u Lovćencu, kao i otpočinjanje još jednog takvog projekta u Vrbasu.

„Dotakli smo se pitanja pomoći crnogorskoj nacionalnoj manjini. Ukoliko želimo pun obim odnosa onda i Srbima u Crnoj Gori i Crnogorcima u Srbiji moramo posvetiti punu pažnju. Informisao sam ministra da ćemo u tom smislu imati značajne poslove i kada je reč o kulturi i drugim oblastima”, rekao je Mirović.

On je naveo da Srbija i Crna Gora imaju i pravo i obavezu i velike mogućnosti da unapređuju saradnju u svim oblastima.

 • NATI29

  19.11.2022 #1 Author

  Uvek smo imali korektnu saradnju i lepo sto se podrzavaju, vecina bi trebala tako da postupa.

  Odgovori

 • GAGA

  19.11.2022 #2 Author

  Pa i treba da saradjujemo sa bratskim narodom. To sto se politicari prepucavaju, ne koristi nikome

  Odgovori

 • GOCA BG

  19.11.2022 #4 Author

  Naravno da treba,nismo nikada ni prestajali…

  Odgovori

 • TATJANA

  19.11.2022 #5 Author

  Verovatno bi bilo velikih rezultata i napretka kad bi se okrenuli saradnji na svim poljima

  Odgovori

 • VERA

  19.11.2022 #6 Author

  Lepo je da se poveća.saradnja ne samo u turizmu.

  Odgovori

 • LEPOSAVA

  20.11.2022 #7 Author

  Lepe vesti,tako i treba

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...