USVOJEN REBALANS BUDŽETA GRADA BEOGRADA Za oko 850 miliona dinara veći nego u aprilu ove godine

IzdvajamoSrbijaVesti

28.9.2020 14:26 Autor: Julijana Vincan 0

USVOJEN REBALANS BUDŽETA GRADA BEOGRADA Za oko 850 miliona dinara veći nego u aprilu ove godine USVOJEN REBALANS BUDŽETA GRADA BEOGRADA Za oko 850 miliona dinara veći nego u aprilu ove godine
Skupština grada Beograda usvojila je rebalans budžeta prema kojem gradski budžet iznosi oko 110 milijardi dinara, što je za oko 850 miliona dinara više... USVOJEN REBALANS BUDŽETA GRADA BEOGRADA Za oko 850 miliona dinara veći nego u aprilu ove godine

Skupština grada Beograda usvojila je rebalans budžeta prema kojem gradski budžet iznosi oko 110 milijardi dinara, što je za oko 850 miliona dinara više nego prema rebalansu iz aprila ove godine, kada je počela pandemija.

Kako je precizirano, odlukom o rebalansu budžeta ukupna sredstva budžeta grada planirana su u ovoj godini u iznosu od 110.009.187.052 dinara. Od toga se na prihode i primanja odnosi 103.683.521.642 dinara, a na preneta sredstva 6.325.665.410 dinara.

Ovom odlukom, prihodi i primanja budžeta grada u ovoj godini uvećani su za 0,8 odsto ili za 825.794.350 dinara, u odnosu na prethodni plan po Odluci o budžetu.

Foto: Printscreen youtube
Foto: Printscreen youtube

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su finansije Grada Beograda stabilne, a kao razlog za smanjenje budžeta naveo je učešće Grada u republičkom programu pomoći privrede usled epidemije korona virusa.

Kazao je da će Grad Beograd, i pored smanjenja budžeta, raspisati tender za izgradnju još pet vrtića. Dodao je i da se Grad ove godine nije zadužio i da nije bilo odlaganja plaćanja rata kredita.

Čak i sa ovako smanjenim budžetom imamo više od milijardu evra. Prvenstveno je bilo planirano da bude milijardu i 205 miliona evra„, istakao je Vesić.

Naglasio je da nikakva smanjenja nisu rađena kada su u pitanju socijalna davanja, vrtići i funkcionisanje komunalnog sistema. Objasnio je da je zbog pandemije Grad morao u julu da usvoji rebalans, a to je, kako kaže, smanjilo budžet za oko 15 do 16 odsto.

Vesić je najavio da će i ove godine u oktobru napraviti predlog budžeta, koji će nekoliko nedelja biti na javnoj rasprav, a kada se završi javna rasprava, kako navodi, usvojiće budžet do kraja novembra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...