VEĆE PLATE U JAVNOM SEKTORU DO KRAJA GODINE, najavio predsednik Vučić

IzdvajamoSrbijaVesti

20.5.2020 14:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

VEĆE PLATE U JAVNOM SEKTORU DO KRAJA GODINE, najavio predsednik Vučić VEĆE PLATE U JAVNOM SEKTORU DO KRAJA GODINE, najavio predsednik Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da će na kraju godine opet biti povećane plate u javnom sektoru, zdravstvenim i prosvetnim radnicima i drugima. Vučić... VEĆE PLATE U JAVNOM SEKTORU DO KRAJA GODINE, najavio predsednik Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da će na kraju godine opet biti povećane plate u javnom sektoru, zdravstvenim i prosvetnim radnicima i drugima.

Vučić je tokom obilaska radova na Zdravstvenom centru u Prokuplju, napravio i primer povećanja plata, rekavši da su neki lekari imali platu od oko 64.000, a da ona sada posle povećanja iznosi više od 100.000. Vučić je rekao da želi da se ulaže svuda u Srbiji i dodao da je to suština i da je to najvažnije.

Predsednik Srbije je naglasio da je važno da se nastavi sa povećanjem plata zdravstvenim radnicima, da bi oni u Srbiji videli budućnost za sebe i svoju decu. Objasnio je da je potpuno je drugačija slika zdravstvenih objekata u Srbiji, u koje se godinama nije ništa ulagalo… „Verujem da će do kraja oktobra prva faza biti završena“, rekao je Vučić i dodao da će zdravstveni centar, bez opreme koštati 27 miliona evra.

Odgovarajući na pitanja novinara Vučić je rekao da je problem kada pitate koliko šta košta, kažu koliko košta jedan deo, a ne ukupno. Kaže da se procenilo koliko je potrebno za izgradnju, ali bez opreme. „Te pare se ne uzimaju iz ćupa, potrebno je dosta para da se sve to uradi“, rekao je Vučić i dodao da će bolnica u Prokuplju imati više od 300 mesta, kao i da Srbija uvek ima sredstva.

Foto: Tanjug

„U roku od dve nedelje predstavljamo mere podstreka firmama za zapošljavanje“.

Kako kaže, najavljenom programu EU suprotstavile su se neke zemlje i dodaje da je važno da se Evropa podigne jer će se na taj način brže podići i naša privreda. „Mi ćemo da vodimo računa o našim finansijama i da se pružamo koliko možemo… Ima jedna ideja na kojoj radimo, tražićemo nove mere za firme koje će dodatno da zapošljavaju ljude, hoćemo da sačuvamo zaposlene, ali i da zaposlimo još ljudi. Hoćemo da sačuvamo naše ljude iz inostranstva da ostanu u Srbiji“, naglasio je Vučić.

Predsednik je rekao da je Srbija podnela epidemiju korona virusa bolje nego mnoge druge zemlje i dodao da ubrzano stižemo sve što je potrebno. „Mi ćemo na kraju 2021. godine imati isti bruto domaći proizvod kao Hrvatska. To govori kojom brzinom Srbija sustiže“, naglasio je Vučić.

Vučić je ponovio, odgovarajući na pitanja novinara o povećanju plata 10 odsto zdravstvenim radnicima, da tu nije reč o jednokratnoj pomoći, već o trajnom povećanju za deset odsto.

  • Dragana Novakovic

    20.5.2020 #1 Author

    Odlican potez drzave, konacno da se ulozi u ono sto je najpotrebnije narodu. Zdravstvo, obrazovanje a trebalo bi i u kulturu.

    Odgovori

    • Jelena

      20.5.2020 #2 Author

      Bravo za povisicu za zdravstvene radnike oni to stvarno zasluzuju!

      Odgovori

      • GocaBG

        20.5.2020 #3 Author

        Zdravstvu prvo,pa ostalim javnim.sektorima.

        Odgovori

  • Ivona

    30.5.2020 #4 Author

    i jeste sramota da doktori koji pola svog zivota provode u skolovanje, a potom u lecenju ljudi imaju maltene plate kao radnici u prodavnicama. Neophodno je da im se povecaju primanja, i da pocnemo da cenimo lekare na adekvatan nacin.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...