Vlada Srbije preporučila da i drugi dan Božića bude neradan

Većina marketa ne radi za Božić, pošte će dežurati 8. januara

Srbija

5.1.2024 11:43 Autor: Milica Vojtek 4

Većina marketa ne radi za Božić, pošte će dežurati 8. januara Većina marketa ne radi za Božić, pošte će dežurati 8. januara
Neradni dan za prodavnice u Srbiji je nedelja, 7. januar. Većina trgovina će u subotu, 6. januara, raditi skraćeno, do 18 časova, ali ima... Većina marketa ne radi za Božić, pošte će dežurati 8. januara

Neradni dan za prodavnice u Srbiji je nedelja, 7. januar. Većina trgovina će u subotu, 6. januara, raditi skraćeno, do 18 časova, ali ima i onih koji vrata za potrošače neće otvoriti ni na Badnji dan.

Vlade Srbije donela je preporuku da drugi dan Božića bude neradan, te će mnogi i 8. januara praznovati.

Pošta Srbije saopštila je da će drugog dana Božića raditi samo dežurne pošte.

Na Božić, 7. januara 2024. godine, radiće kako je ranije najavljeno dežurne pošte. Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu i pošte na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš i Čukarka i administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, radiće non-stop, saopštila je Pošta Srbije.

U nedelju 7. januara u Beogradu će dežurati Glavna pošta, pošta u Bulevaru Vudroa Vilsona bb („Zimska bajka”) i pošta na aerodromu Nikola Tesla. Izuzev pošte na graničnom prelazu Sremska Rača, radiće pošte na svim administrativnim i graničnim prelazima. U subotu 6. januara, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno, do 17 časova.

Zgrada Glavne pošte / Izvor: PTT Srbije

Što se trgovina tiče, većina će na Badnji dan, 6. januara, raditi skraćeno do 18 časova. Na dan Božića, 7. januara maloprodajne trgovine lanaca Lidl, Maksi, Super Vero, Roda, Idea, Merkator neće raditi. Pojedine prodavnice iz lanca Univerexport radiće prvu smenu tog dana.

Tržni centri, će isto kao i prodavnice, 6. januara raditi skraćeno do 18 časova, dok će na dan Božića biti zatvorene. Međutim, većina bioskopa radiće 7. januara, izuzev bioskopa Cineplexx BIG Kragujevac i bioskopa Cineplexx Niš koji će taj dan biti zatvoreni.

Zelene pijace 7. januara neće raditi, saopšteno je iz JKP „Beogradske pijace”.

Pijace „Zemun”, „Banovo brdo”, „Bele vode” i „Dušanovac” 7. januara radiće skraćeno od 6 do 14 časova.
Otvoreni tržni centar Miljakovac – Beogradski buvljak, 7. januara neće raditi. Pijaca „Dušanovac” – prodaja iz vozila neće se vršiti 6. januara, dok će 7. januara ova pijaca raditi uobičajeno, od 6 do 19 časova. Pijaca cveća „Krnjača” 7. januara neće raditi. Pijaca „Palilula” 7. januara neće raditi. Ova pijaca će 6. januara raditi od 7 do 18 časova.

Garaža na pijaci „Palilula” neće raditi 7. januara, dok će 6. januara raditi do 19 časova.Parking na pijaci „Zemun” će 7. januara raditi od 0 do 24 časa. Garaža na pijaci „Zeleni venac” neće raditi 7. januara. Parking na pijaci „Dušanovac” radiće 7. januara od 6 do 15 časova, navodi se u saopštenju.

Plastoćme lese
Foto: Shutterstock

JKP „Parking servis“ Beograd obavestio je korisnike svojih usluga da neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada tokom božićnih praznika, 7. januara 2024. godine, kada će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31, Mileševska 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g. Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate. U subotu, 6. januara 2024. godine, poslovnice korisničkog servisa i kol centar radiće do 14 časova.

Apoteke u lancu „Apoteka Beograd“, izuzev dežurnih, neće raditi tokom neradnih dana. Dežurne državne apoteke u Beogradu nalaze se u Nemanjinoj 2, Kralja Milana 9, Glavnoj 24, Maršala Tolbuhina 30 i Dr Đorđa Kovačevića 27.

  • BLIZANAC

    5.1.2024 #1 Author

    Uglavnom kao i svake godine

    Odgovori

  • SHALIMAR

    6.1.2024 #2 Author

    Standardno kao i svake godine..

    Odgovori

  • DOBRILA

    8.1.2024 #3 Author

    I drugi dan Bozica treba da bude neradni dan..

    Odgovori

  • ELLA

    8.1.2024 #4 Author

    Preporucila
    I napravila strasnu pometnju ili omogucila sebi da NE rade ponedeljak a radnicka klasa radi preporuke NE znace slobodan dan

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...