ministar unutrašnje i spoljne trgovine o ukidanju carina na jabuku, suvu šljivu...

Više od 16.000 proizvoda bez carine nakon ratifikacije Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Egiptom

BiznisSrbija

9.7.2024 17:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Više od 16.000 proizvoda bez carine nakon ratifikacije Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Egiptom Više od 16.000 proizvoda bez carine nakon ratifikacije Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Egiptom
Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Egipta, nakon ratifikacije, obuhvatiće više od 16.000 proizvoda koji će se izvoziti i uvoziti u te dve... Više od 16.000 proizvoda bez carine nakon ratifikacije Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Egiptom

Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Egipta, nakon ratifikacije, obuhvatiće više od 16.000 proizvoda koji će se izvoziti i uvoziti u te dve zemlje bez carine, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović.

On je, kako je saopštilo to ministarstvo, rekao da će biti ukinuta carina od 40 odsto na svežu jabuku, kao i carine od 30 odsto na suvu šljivu i 20 odsto na smrznuto bobičasto voće, prenosi Beta.

„Carine na proizvode naše prehrambene industrije koje se sada kreću u rasponu od 20 do 60 odsto polako će se smanjivati, dok će biti ukinute i carine na mineralnu vodu i bezalkoholno pivo koje su sada između 20 i 30 odsto“, rekao je Momirović.

Dodao je da je sporazum ogromna šansa i za srpsku industriju keramike, farmaceutsku industriju i mnoge druge industrije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.