produženo ograničenje cene hleba tipa t-500 za još 90 dana

Vlada Srbije do kraja godine ograničila cenu derivata nafte, od decembra zabrana izvoza gasa

Srbija

24.11.2022 16:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Vlada Srbije do kraja godine ograničila cenu derivata nafte, od decembra zabrana izvoza gasa Vlada Srbije do kraja godine ograničila cenu derivata nafte, od decembra zabrana izvoza gasa
Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna tipa T-500, kojom je ograničenje cene... Vlada Srbije do kraja godine ograničila cenu derivata nafte, od decembra zabrana izvoza gasa

Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna tipa T-500, kojom je ograničenje cene ovog proizvoda produženo za još 90 dana, a u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva.

Sa istim ciljem, Vlada Srbije produžila je trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte do 31. decembra 2022. godine. Do istog datuma, produženo je i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto, navodi se na sajtu vlade.

S obzirom na energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa, vlada je donela odluku o produženju privremene zabrane izvoza i iznošenja ove robe. Odluka, koja će se primenjivati od 1. decembra 2022. godine, trajaće mesec dana.

U četvrtak je doneta izmenjena Odluka o privremenoj zabrani izvoza evrodizela EN 590, kojom se ona pružava za još sedam dana.

U cilju ublažavanja posledica i sprečavanja kritične nestašice mleka i proizvoda od mleka, a usled povećanog izvoza i potreba stanovništva za povećanim snabdevanjem prouzrokovanim krizom na svetskom tržištu, Vlada Srbije donela je odluku o produženju zabrane izvoza ove robe, koja će se primenjivati od 1. decembra i trajati narednih mesec dana.

 • NATI29

  25.11.2022 #1 Author

  I tako mesec u mesec nesto produzavaju, a svega imamo dovoljno.

  Odgovori

 • GOCA BG

  27.11.2022 #2 Author

  Iz meseca u mesec sve isto…

  Odgovori

 • VERA

  27.11.2022 #3 Author

  Produzeno je trajanje uredbe.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...