olakšan pristup tržištima i povećanje nivoa konkurentnosti

Vlada Srbije o bezbednosti i kvalitetu proizvoda i usluga, i o komunalnim delatnostima

Srbija

5.9.2024 14:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vlada Srbije o bezbednosti i kvalitetu proizvoda i usluga, i o komunalnim delatnostima Vlada Srbije o bezbednosti i kvalitetu proizvoda i usluga, i o komunalnim delatnostima
Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila Uredbu o utvrđivanju Programa podrške unapređenju bezbednosti i kvaliteta proizvoda i usluga radi sprovođenja Programa podrške unapređenju... Vlada Srbije o bezbednosti i kvalitetu proizvoda i usluga, i o komunalnim delatnostima

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila Uredbu o utvrđivanju Programa podrške unapređenju bezbednosti i kvaliteta proizvoda i usluga radi sprovođenja Programa podrške unapređenju bezbednosti i kvaliteta proizvoda i usluga.

Osnovni cilj Programa je unapređenje bezbednosti i kvaliteta proizvoda i usluga, što će rezultirati olakšanim pristupom tržištima i povećanju nivoa konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, te i celokupne domaće privrede, saopštila je vlada.

Usvojen je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnim delatnostima, čime će, kako je saopšteno, biti razgraničene nadležnosti republičkih komunalnih inspektora i opštinskih, odnosno gradskih komunalnih inspektora.

Preklapanje nadležnosti – nejasnoće u pogledu toga koja je inspekcija nadležna u konkretnom slučaju, negativno utiču na rad komunalnih inspekcija i na subjekte kontrole, piše u saopštenju.

Zbog toga je neophodno precizirati odredbe o vršenju nadzora nad obavljanjem komunalne delatnosti od strane komunalnih inspektora da bi se postupak nadzora unapredio i poboljšala efikasnost, kvalitet, pravna sigurnost i racionalnost obavljanja komunalnih usluga.

  • SENSEI

    6.9.2024 #1 Author

    O komunalnim uslugama ima dosta toga da se raspravlja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.