razlog najnovijeg poskupljenja dizela i benzina

Vlada Srbije trgovcima goriva na pumpama povećala maržu sa 13 na 16 dinara po litru

Srbija

30.3.2024 09:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Vlada Srbije trgovcima goriva na pumpama povećala maržu sa 13 na 16 dinara po litru Vlada Srbije trgovcima goriva na pumpama povećala maržu sa 13 na 16 dinara po litru
Vlada Srbije izmenila je Uredbu o ograničavanju cena derivata nafte i povećala maržu trgovcima na pumpama sa 13 dinara na 16 dinara po litru... Vlada Srbije trgovcima goriva na pumpama povećala maržu sa 13 na 16 dinara po litru

Vlada Srbije izmenila je Uredbu o ograničavanju cena derivata nafte i povećala maržu trgovcima na pumpama sa 13 dinara na 16 dinara po litru evrodizela i benzina evropremijum BMB 95.

Uredba o ograničavanju cena evrodizela i benzina evropremijum BMB 95 produžena je krajem januara na šest meseci i važi do 27. jula.

Cena dizela za poljoprivrednike je 179 dinara po litru samo na pumpama Naftne industrije Srbije, a imaju pravo na 100 litara po hektaru po toj subvencionisanoj ceni.

Vlada je izmenom Uredbe predvidela da poljoprivrednici imaju pravo na gorivo po tim cenama za površine upisane u Registru poljoprivrednih gazdinstava na dan 1. april 2024. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...