dodatna sredstva za nove kapitalne projekte i investicije

Vlada usvojila predlog rebalansa budžeta, fiskalni deficit manji od planiranog

InvesticijeSrbija

2.9.2023 15:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Vlada usvojila predlog rebalansa budžeta, fiskalni deficit manji od planiranog Vlada usvojila predlog rebalansa budžeta, fiskalni deficit manji od planiranog
Vlada Srbije usvojila je u subotu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2023. godinu, kojim je predviđeno da ukupno planirani... Vlada usvojila predlog rebalansa budžeta, fiskalni deficit manji od planiranog

Vlada Srbije usvojila je u subotu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2023. godinu, kojim je predviđeno da ukupno planirani prihodi iznose 1.904 milijardi dinara i veći su nego što je bilo planirano inicijalnim budžetom za 60,6 milijardi dinara, saopštila je vlada.

„Predviđen fiskalni deficit budžeta Srbije iznosi 227,5 milijardi dinara, što je 2,8 odsto Bruto društvenog proizvoda (BDP). Inicijalno je projektovano 3,3 odsto, odnosno 264 milijarde dinara, tako da je postignut bolji rezultat od planiranog“, navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

Dodaje se da će se rebalansom budžeta obezbediti sredstva za nove kapitalne projekte i investicije i to dodatnih 23 milijarde dinara, kao i da su ta izdvajanja povećana sa 427,2 milijarde na 452,3 milijarde dinara, što je 5,6 odsto BDP.

„To znači novac za obilaznicu oko Kragujevca, početak izgradnje neophodne infrastrukture za specijalizovanu izložbu EXPO, tunel u centru Beograda Karađorđeva – Bulevar Despota Stefana, radove na izgradnji beogradskog metroa i Fruškogorski koridor. Deo sredstava biće namenjen i za dodatne subvencije u poljoprivredi, kao i za lečenje retkih bolesti i lečenje u inostranstvu“, piše u saopštenju.

  • SUNCE

    2.9.2023 #1 Author

    Lepo. Povećaće plate državnim službama i penzionerimqa kao što je najavio.Ko radi kod privatnika neka mu je Bog u pomoć jer se tu nista ne usklađuje sa inflacijom.

    Odgovori

  • HANA

    3.9.2023 #3 Author

    Hajde da postavimo pitanje potrošačke korpe
    i realnog stanja.

    Odgovori

  • MAXMAD

    3.9.2023 #4 Author

    A kada će suficit?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...