u skladu sa obavezama koje Srbija preuzima tokom pregovora o članstvu

Vlada usvojila predlog zakona koji će omogućiti pristup kohezionim fondovima EU

Srbija

12.9.2024 17:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Vlada usvojila predlog zakona koji će omogućiti pristup kohezionim fondovima EU Vlada usvojila predlog zakona koji će omogućiti pristup kohezionim fondovima EU
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o uspostavljanju i funkcionisanju sistema za upravljanje kohezionom politikom. Zakon će omogućiti stvaranje sistema za... Vlada usvojila predlog zakona koji će omogućiti pristup kohezionim fondovima EU

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o uspostavljanju i funkcionisanju sistema za upravljanje kohezionom politikom.

Zakon će omogućiti stvaranje sistema za efikasno planiranje, upravljanje i praćenje fondova koji dolaze kroz kohezionu politiku Evropske unije. Osnovna namena zakona je priprema dokumenata i procedura koji će omogućiti pristup kohezionim fondovima EU, u skladu sa obavezama koje Srbija preuzima tokom pregovora o članstvu, navodi se na sajtu vlade.

Usvojene su izmene i dopune Uredbe o bezbednosti i zdravlju na radu na privremenim ili pokretnim gradilištima sa ciljem unapređenja bezbednosti i zdravlja zaposlenih i drugih lica na gradilištima.

Glavne izmene i dopune Uredbe tiču se propisivanja roka u kome je investitor, odnosno zastupnik investitora, dužan da koordinatora za izvođenje radova upozna sa uvođenjem poslodavca ili drugog lica, a to bi bilo najkasnije sedam dana pre početka njihovog rada na gradilištu.

Izmene i dopune omogućavaju koordinatoru za bezbednost i zdravlje na radu da odlučuje o tehničkim, tehnološkim i/ili organizacionim rešenjima, radi planiranja različitih elemenata ili faza radova koji treba da se izvode istovremeno ili jedan za drugim.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.