VOJVODINA NUDI SUBVENCIONISANE KREDITE Uslov da se ne smanjuje broj zaposlenih više od 10 odsto

NovacSrbijaVesti

18.5.2020 15:00 Autor: Ljiljana Begović 0

VOJVODINA NUDI SUBVENCIONISANE KREDITE Uslov da se ne smanjuje broj zaposlenih više od 10 odsto VOJVODINA NUDI SUBVENCIONISANE KREDITE Uslov da se ne smanjuje broj zaposlenih više od 10 odsto
Razvojni fond Vojvodine raspisao je konkurs za dugoročne kredite za likvidnost i nabavku obrtnih sredstava radi smanjenja negativnih posledica prouzrokovanih pandemijom Covid-19. Krediti su... VOJVODINA NUDI SUBVENCIONISANE KREDITE Uslov da se ne smanjuje broj zaposlenih više od 10 odsto

Razvojni fond Vojvodine raspisao je konkurs za dugoročne kredite za likvidnost i nabavku obrtnih sredstava radi smanjenja negativnih posledica prouzrokovanih pandemijom Covid-19.

Krediti su namenjeni preduzetnicima i mikro i malim pravnim licima, a subvencioniše ih Pokrajinski sekretarijat za finansije.

Uslov za dobijanje kredita je da pravno lice od 15. marta pa do isteka tri meseca nakon puštanja sredstava u korišćenje ne smanjuje broj zaposlenih više od 10 procenata.

Limit iznosa kredita je do 50 procenata poslovnih prihoda iskazanih u poslednjem periodičnom finansijskom izveštaju, odnosno polovina ostvarenog prometa kod poslovnih banaka u prošloj godini za preduzetnike koji se paušalno oporezuju.

Minimalni iznos kredita je milion dinara, a maksimalni za preduzetnike i mikro pravna lica je pet miliona dinara, dok je za mala pravna lica 10 miliona dinara.

Godišnja kamatna stopa na ove kredite je tri procenta, od čega dva posto kamate refundira Pokrajinski sekretarijat za finansije.

Rok vraćanja ponuđenih kredita je do tri godie, u šta je uključen i grejs period od 12 meseci. Konkurs je otvoren do iskorišćenja sredstava planiranih za realizaciju, a najkasnije do 10. decembra ove godine,prenosi Tanjug.

Kreditna sredstva se ne mogu koristiti za organizovanje igara na sreću, lutrija, proizvodnju i promet nafte i naftnih derivata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...