VREDNOST GRAĐEVINSKIH RADOVA MANJA ZA 2,6 ODSTO U DRUGOM KVARTALU Izuzetak Beograd i region Južne i Istočne Srbije

BiznisInfrastrukturaIzdvajamoSrbijaVesti

10.8.2020 13:51 Autor: Julijana Vincan 0

VREDNOST GRAĐEVINSKIH RADOVA MANJA ZA 2,6 ODSTO U DRUGOM KVARTALU Izuzetak Beograd i region Južne i Istočne Srbije VREDNOST GRAĐEVINSKIH RADOVA MANJA ZA 2,6 ODSTO U DRUGOM KVARTALU Izuzetak Beograd i region Južne i Istočne Srbije
Podaci prikupljeni u drugom kvartalu ove godine, pokazuju da je vrednost izvedenih građevinskih radova na teritoriji Srbije opala za 2,6 odsto u tekućim cenama.... VREDNOST GRAĐEVINSKIH RADOVA MANJA ZA 2,6 ODSTO U DRUGOM KVARTALU Izuzetak Beograd i region Južne i Istočne Srbije

Podaci prikupljeni u drugom kvartalu ove godine, pokazuju da je vrednost izvedenih građevinskih radova na teritoriji Srbije opala za 2,6 odsto u tekućim cenama. U stalnim cenama taj pad iznosi 0,8 procenta u odnosu na drugi kvartal prošle godine, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Posmatrano prema regionima, u drugom kvartalu ove godine u odnosu na isti period 2019. godine, vrednost izvedenih radova, u stalnim cenama, povećana je u regionu Južne i Istočne Srbije (48,3 odsto) i u Beogradskom regionu (2,3 procenata). Vrednost radova opala je u regionu Šumadije i Zapadne Srbije (13,7 odsto) i Vojvodine (25,1 procenat) u odnosu na isti kvartal.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Od ukupne vrednosti radova izvedenih u drugom kvartalu ove godine, na teritoriji Srbije izvedeno je 94,1 odsto, dok je preostalih 5,9 procenata izvedeno na gradilištima u inostranstvu.

Ukupna vrednost radova izvođača iz Srbije, za radove koji su izvođeni na teritoriji naše zemlje i inostranstva, na istom je nivou kao u drugom kvartalu prošle godine, posmatrano u tekućim cenama. U stalnim cenama beleži rast od 1,8 procenata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...