napredak radova na četvrtom novosadskom mostu preko Dunava

Vučević razgovarao sa predstavnikom kineske kompanije CRBC o daljoj saradnji

BiznisInfrastrukturaSrbija

22.8.2024 16:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vučević razgovarao sa predstavnikom kineske kompanije CRBC o daljoj saradnji Vučević razgovarao sa predstavnikom kineske kompanije CRBC o daljoj saradnji
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa zamenikom direktora kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) Jang Sjaojuenom o projektima koje ova... Vučević razgovarao sa predstavnikom kineske kompanije CRBC o daljoj saradnji

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa zamenikom direktora kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) Jang Sjaojuenom o projektima koje ova kompanija sprovodi u Srbiji i o budućim planovima za saradnju.

Vučević je ocenio je da je CRBC „kompanija sa najdužom tradicijom na srpskom tržištu, angažovana na kapitalnim projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture i zaštite životne sredine, od izuzetnog značaja za brži razvoj i napredak Srbije“, objavila je Vlada Srbije na svom sajtu.

Kako je istakao, završetkom saobraćajnica Preljina – Požega, Požega – Duga Poljana – Boljare i Fruškogorskog koridora, biće omogućeno dalje privlačenje investitora i sveukupni privredni rast.

Zamenik direktora CRBC Jang Sjaojuen izrazio je zadovoljstvo što ova kompanija „ima priliku da učestvuje u najvećem razvoju koji je Srbija postigla u poslednjih sto godina“.

Očekuje da će CRBC pokazati da je kredibilan i odgovoran partner i u budućim projektima na srpskom tržištu.

Ističući da napreduju radovi na izgradnji četvrtog novosadskog mosta preko Dunava, Sjaojuen je podvukao i značaj srpsko-kineskog industrijskog parka.

Premijer Vučević poručio je da će Vlada Srbije i relevantna ministarstva pružiti podršku kako bi se započeti projekti ubrzali i priveli kraju i pozvao i druge kineske privrednike da investiraju na našem tržištu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.