mladima omogućiti najbolju obuku i lakše zapošljavanje

Vučević sa direktorom nemačke kompanije MTU o dualnom obrazovanju mladih

BiznisSrbija

10.10.2024 18:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Vučević sa direktorom nemačke kompanije MTU o dualnom obrazovanju mladih Vučević sa direktorom nemačke kompanije MTU o dualnom obrazovanju mladih
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa delegacijom nemačke kompanije za proizvodnju avionskih motora MTU o dualnom obrazovanju mladih. Vučević je rekao... Vučević sa direktorom nemačke kompanije MTU o dualnom obrazovanju mladih

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa delegacijom nemačke kompanije za proizvodnju avionskih motora MTU o dualnom obrazovanju mladih.

Vučević je rekao da se investiciona klima u Srbiji poslednjih godina poboljšala i da je sada Srbija jedna od omiljenih destinacija za investitore u ovom delu Evrope, te da je MTU prepoznala taj potencijal, saopštila je vlada.

On je dodao da prostor za jačanje saradnje sa nemačkom kompanijom vidi u oblasti dualnog obrazovanja, koje će mladima omogućiti najbolju obuku, kao i lakše zapošljavanje.

Član izvršnog odbora i glavni programski direktor kompanije MTU Mihael Šrajg izjavio je da je ta kompanije zadovoljna saradnjom sa Vladom Srbije i zainteresovana za unapređenje te saradnje.

Šrajg je posebno istakao da dualni sistem obrazovanja predstavlja budućnost, s obzirom na to da će stručno znanje učenici dobijati od najvećih stručnjaka iz zemlje i sveta.

  • MARA

    11.10.2024 #1 Author

    To je divna stvar

    Odgovori

  • SUNCICA

    13.10.2024 #2 Author

    Dobra ideja, samo da se vidi koliko ce nam se isplatiti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.