predstavljajući rezultate 100 dana rada vlade srbije

Vučević: Uskoro plan o povećanju penzija od najmanje deset odsto

Srbija

9.8.2024 18:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Vučević: Uskoro plan o povećanju penzija od najmanje deset odsto Vučević: Uskoro plan o povećanju penzija od najmanje deset odsto
Premijer Srbije Miloš Vučević danas je predstavljajući rezultate 100 dana rada vlade rekao da je će uskoro biti predstavljen plan o povećanju penzija i da... Vučević: Uskoro plan o povećanju penzija od najmanje deset odsto

Premijer Srbije Miloš Vučević danas je predstavljajući rezultate 100 dana rada vlade rekao da je će uskoro biti predstavljen plan o povećanju penzija i da se nada da će ta povišica biti najmanje deset odsto.

On je rekao da je ekonomija osnov svega, i da je rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) omogućio realizaciju svih postavljenih ciljeva, prenosi Beta.

„Rast BDP-a je osnov i uslov da nam rastu plate i penzije, da gradimo sve puteve, uslov da gradimo pruge, da izdvajamo više za Vojsku Srbije, da ulažemo za obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu zaštitu“, rekao je Vučević u Etnografskom muzeju gde je govorio o rezultatima rada Vlade Srbije i planovima.

Naveo je da je rast BDP-a u prvom kvartalu ove godine bio 4,7 odsto, u drugom kvartalu 4,2 odsto odsto, a da je BDP po glavi stanovnika 11.507 evra.

„Prosečna neto zarada u Srbiji je 855 evra, ali naš cilj je do kraja 2024. godine bude 927 evra. Do kraja 2027. godine ciljamo da prosečna plata bude 1.400 evra. To je naš cilj, i za to smo vam odgovorni“, rekao je premijer.

  • Vojislav

    9.8.2024 #1 Author

    PENZIONERI SU NAJTRAGIČNIJI deo stanovništva u Srbiji. Moja penzija je 24.500 i šta dobijam od povećanja 10%. Treba da bude u septembru 15%. SRAMOTA, IDEMO NA ULICE, sutra ali i kasnije.

    Odgovori

  • Milan

    10.8.2024 #2 Author

    Super. Povecajte penzije za 20 odsto. Stavite minimalnu zaradu 80K RSD neto.. pustite inspektore da rade svoj posao i da primoraju poslodavce koji placaju ljude na crno i crno-belo da to prestanu.. ako poslodavci ne pristanu onda novcana kazna, mozda i zatvorska, zavisno od zakona. Primorati poslodavce da plate poreze i doprinose za sve radnike koje su drzali godinama na crno, moze da im se napravi neki plan odplate. Lako je njima da glume gazde kad im ljudi rade nepriavljeni ili prijavljeni na minimalac, kao roblje maltene. Pojacajte plate inspektorima trzita rada na 5-6 prosecnih neto zarada, uvedite im stalnu policijsku pratnju, verovatno ce im trebati zastita od bahatih poslodavaca, dajte im oruzje i status sluzbenog lica. Uvedite eticki kodeks za inspektore, pa ako ga prekrse morace da dobiju necastan otkaz i da im se obrise staz. Uvedite visoke nagrade za prijavljivanje rada na crno. Eto, sve to moze od 1. septembra nije tesko, pa ce nam mozda krenuti na bolje.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    10.8.2024 #3 Author

    Minimum 30 posto da se povecaju penzije,na sva poskupljenja sa penzijom ne moze da se zivi ni 10 dana..

    Odgovori

  • NATI

    11.8.2024 #4 Author

    Zna se kome ide povecanje

    Odgovori

  • Brana

    11.8.2024 #5 Author

    Malo je to

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.