predsednik srbije poručio da imamo dovoljno para i dovoljno rezervi

Vučić: Ako situacija ostane ovakva neće biti potrebe za sledećim poskupljenjem struje

Srbija

1.6.2023 17:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Vučić: Ako situacija ostane ovakva neće biti potrebe za sledećim poskupljenjem struje Vučić: Ako situacija ostane ovakva neće biti potrebe za sledećim poskupljenjem struje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u četvrtak da Srbija neće stvarati priliku drugim zemljama da privlače više investitora, zbog povoljnijih cena energenata kao... Vučić: Ako situacija ostane ovakva neće biti potrebe za sledećim poskupljenjem struje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u četvrtak da Srbija neće stvarati priliku drugim zemljama da privlače više investitora, zbog povoljnijih cena energenata kao i da ako situacija sa energentima ostane ovakva, neće biti potrebno sledeće poskupljenje struje koje je dogovoreno sa Međunarodnim monetarnim fondom.

„Povešćemo računa o tome i da ljudi u Srbiji budu zadovoljniji, da investitori u Srbiji budu zadovoljniji. Želimo da zadržimo taj nivo od 60 plus procenata privučenih stranih direktnih investicija u zemlju, jer je to ono što pravi prednost za Srbiju u odnosu na sve druge na Balkanu“, rekao je on na konferenciji za novinare na Drugom samitu Evropske političke zajednice u Moldaviji.

Na pitanje novinara da li se na okruglom stolu posvećenom bioenergetici govorilo o zajedničkim nabavkama enegrenata po nižim cenama i da li zemlje Zapadnog Balkana mogu da računaju na pomoć, Vučić je rekao da nije siguran da li će do toga doći.

„Tražili smo veću pomoć i podršku, hoće li je biti-verujem da hoće jer je Ursula (Fon der Lajen) bila vrlo otovrena po tom pitanju. Koliko? Ne znam. Da li ima problema u evropskom budžetu? Ima. Mi imamo dovoljno para i dovoljno rezervi u Srbiji, o tome ne moraju da brinu“, rekao je on.

  • Maky

    1.6.2023 #1 Author

    Naravno da ce poskupeti…….

    Odgovori

  • SHALIMAR

    1.6.2023 #2 Author

    Nadam se da nece do zime biti poskupljenje…

    Odgovori

  • DOBRILA

    2.6.2023 #3 Author

    Ma najbolje bi bilo da Jos poskupi…

    Odgovori

  • DUSAN

    2.6.2023 #4 Author

    Struja ce biti luksuz….

    Odgovori

  • SENSEI

    2.6.2023 #5 Author

    Treba stimulisati domaćeg privrednika, ne samo strane investitore

    Odgovori

  • MAJA

    5.6.2023 #6 Author

    Znaci postoji mogućnost da poskupi jos

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...