U drugoj polovini jula počinje proizvodnja novog modela Fiata

Vučić: Inflacija u junu usporava na 4,1 odsto

InvesticijePoslovanjeSrbija

25.6.2024 08:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Vučić: Inflacija u junu usporava na 4,1 odsto Vučić: Inflacija u junu usporava na 4,1 odsto
Inflacija u junu usporiće na 4,1 odsto, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na obraćanju novinarima u ponedeljak. „Inflacija će i u junu i nakon juna nastaviti... Vučić: Inflacija u junu usporava na 4,1 odsto

Inflacija u junu usporiće na 4,1 odsto, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na obraćanju novinarima u ponedeljak.

„Inflacija će i u junu i nakon juna nastaviti da pada“, rekao je Vučić, dodavši da će zvanični podaci biti dostupni kasnije i da će Republički zavod za statistiku (RZS) izveštaj o rastu cena objaviti 12. jula.

Inače, inflacija je u maju ušla u okvire cilja Narodne banke Srbije od tri plus/minus 1,5 odsto, pošto je stopa rasta cena usporila na 4,5 odsto. Centralna banka je istakla svoje očekivanje da će se na kraju godine inflacija naći na nivou od oko tri odsto.

Predsednik Vučić je rekao da do kraja godine očekuje privredni rast od oko četiri odsto i da će Srbija do kraja godine dobiti investicioni rejting jedne od tri najveće svetske kreditne agencije.

„U drugoj polovini jula ću zajedno sa gostima iz Stellantisa otvoriti proizvodnju novog modela Fiata“, rekao je na pres konferenciji, dodavši da će subvencije po kupljenom električnom automobilu iznositi 5.000 evra.

On je najavio da će se Beogradska berza i Centralni registar hartija od vrednosti od sada nalaziti u jednoj zgradi, u blizini železničke stanice Prokop.

Predsednik Srbije ponovo se dotakao i teme litijuma. Rekao je da slede „dugi razgovori“ o kopanju litijuma u Srbiji.

„Nikada niko na silu neće da radi ništa. Razgovaraćemo sa svima, ali naši ljudi treba da vide sve argumente“, rekao je Aleksandar Vučić, koji je i ranije najavljivao da će Vlada Srbije ponovo razmatrati kopanje ove rude zbog čega je ranije dolazilo do velikih protesta širom Srbije.

  • Inquiete

    25.6.2024 #1 Author

    Nešto i ne primećujemo da pada.

    Odgovori

  • Mike

    25.6.2024 #2 Author

    Jel je rekao šta je sa nestankom male Danke Ilić? 🙄

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.