godišnja konferencija predsednika republike

Vučić: Sačuvali smo finansijsku stabilnost, ekonomiju i rast

InfrastrukturaSrbija

4.1.2023 18:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Vučić: Sačuvali smo finansijsku stabilnost, ekonomiju i rast Vučić: Sačuvali smo finansijsku stabilnost, ekonomiju i rast
Na godišnjoj konferenciji za novinare predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da smo „sačuvali finansijsku stabilnost, ekonomiju i rast“. Predsednik je poručio da ne... Vučić: Sačuvali smo finansijsku stabilnost, ekonomiju i rast

Na godišnjoj konferenciji za novinare predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da smo „sačuvali finansijsku stabilnost, ekonomiju i rast“.

Predsednik je poručio da ne možemo da ne budemo zadovoljni prethodnom godinom, kao i da je ekonomski rast bio između 2,3 i 2,5 odsto.

„Uprkos tome što smo bili prvi u Evropi, pa je naša osnovica bila viša, uspeli smo da podignemo plate i penzije, koliko vidim, najviše u Evropi. Ima samo jedna zemlja koja je više uradila. Naša stopa javnog duga na današnji dan ne prelazi 55 odsto, i to je nešto što je na ponos svim građanima Srbije“, dodao je predsednik.

„Kurs dinara čvrst je kao stena“, istakao je predsednik i dodao da je ogroman uspeh postignut po pitanju smanjenja stope javnog duga.

Predsednik Srbije je rekao da je sada važno da se sačuvaju radna mesta u narednom periodu, te da su cene energenata, pre svega struje i gasa, kod nas najniži u Evropi.

Vučić kaže da nema nikakve potrebe da obmanjuje građane, kao ni da prikriva činjenice, i dodao da je ovo njegov poslednji predsednički mandat.

  • GOCA BG

    4.1.2023 #1 Author

    Ako tako kaze nas predsednik,onda je tako..

    Odgovori

    • roka

      5.1.2023 #2 Author

      naš predsednik uvek govori istinu … zato ga i zovu baron Minhauzen !!!

      Odgovori

  • TATJANA

    6.1.2023 #3 Author

    Sako da se uverimo u to

    Odgovori

  • LEKI

    7.1.2023 #4 Author

    Pa mozemo da mastamo sta nam tesko

    Odgovori

  • MAŠA

    8.1.2023 #5 Author

    Reci u dela Vucicu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...