Nove mere u vezi trgovine najavio i premijer Vučević

Vučić: Spisak proizvoda sa nižom cenom od akcijskih za koji dan

Srbija

26.8.2024 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vučić: Spisak proizvoda sa nižom cenom od akcijskih za koji dan Vučić: Spisak proizvoda sa nižom cenom od akcijskih za koji dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se srede (28. avgusta) pojaviti lista proizvoda sa najboljim cenama za najvažnije proizvode koje će biti... Vučić: Spisak proizvoda sa nižom cenom od akcijskih za koji dan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se srede (28. avgusta) pojaviti lista proizvoda sa najboljim cenama za najvažnije proizvode koje će biti niže od akcijskih u trgovinskim lancima.

„Veoma sam srećan zbog velikog angažmana predsednika vlade Miloša Vučevića i ministra (trgovine Tomislava) Momirovića, i sa njima radi i moj kabinet i verujemo da će u ponedeljak, utorak, sredu, moći da se pojavi lista proizvoda koji će imati zaista najbolju cenu, nižu od akcijskih cena, sa ciljem da dodatno pomognemo ljudima“, rekao je Vučić u subotu 24. avgusta a preneo RTS.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević najavio je ranije da će u narednih desetak dana Vlada, nakon razgovora sa predstavnicima trgovinskih lanaca, saopštiti konkretne mere za, kako je naveo, pravičnije cene najpotrebnijih životnih namirnica.

„Mislim da ćemo imati dobre mere. Mislim da ćemo konkretne stvari saopštiti u narednih desetak dana“, kazao je Vučević za TV Prva nakon prvog sastanka posvećenog stabilizaciji cena osnovnih namirnica sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca u Srbiji, na kome su bili i predstavnici Privredne komore Srbije, Ministarstva trgovine i Ministarstva privrede.

Vučević je dodao da država ne može i neće da ugrozi mogućnost trgovcima da rade, ističući da predstavnici devet kompanija koje su bile na jučerašnjem sasatanku zapošljavaju više od 50.000 ljudi.

„Niko ne treba to da ugrožava i imaju prava na profit, ali mi smo birani od strane građana da vodimo računa i o cenama“, rekao je premijer.

Vučević je naglasio da će se država potruditi da sa trgovinskim lancima postigne dogovor oko cena, pre svega da budu pravičnije za namirnice koje su najpotrebnije i koje čine potrošačku korpu.

  • SABRINA

    26.8.2024 #1 Author

    Ostaje nam da sačekamo i vidimo koje namirnice i koliko će biti povoljnije.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.