aktivne i studentske kartice

Vučić: Verujem da će u decembru biti još jednokratnih davanja države

Srbija

2.12.2023 08:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vučić: Verujem da će u decembru biti još jednokratnih davanja države Vučić: Verujem da će u decembru biti još jednokratnih davanja države
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u petak uveče mogućnost, za decembar, „još jednokratnih davanja države“. „Verujem da li će biti još, da li... Vučić: Verujem da će u decembru biti još jednokratnih davanja države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u petak uveče mogućnost, za decembar, „još jednokratnih davanja države“.

„Verujem da li će biti još, da li sada ili pred Novu godinu, jednokratnih davanja, mislim da je premijerka Ana Brnabić razgovarala s jednim delom ljudi u kulturi pa ćemo videti“, kazao je on.

Vučić je za RTS u Dubajiu na marginama Međunarodne konferencije o klimi, ocenio da bi do petka i srednjoškloci, odnosno njihovi roditelji ili staratelji trebali da dobiju jednokratnu pomoć države.

„Za srednjoškolce nemam tačan dan (isplate 10.000 dinara), ali verujemo da ćemo u ponedeljak lokalnim samoupravama prebaciti novac što znači da bi do petka trebalo da ga dobiju“, rekao je on.

Kazao je da su studentske kartice „od danas aktivne ili efektivne“, te da je od više od 100.000 zahteva validirano njih 90.000.

Vučić je odbacio kritike zbog državnih, jednokratnih izdvajanja novca za građane, te ukazao su ona moguća zahvaljujući finansijskoj moći Srbije.

„To je finansijska moć države da ne uvećavate stopu javnog duga u odnosu na bruto domaći proizvod a da narodu dajete više novca“, kazao je Vučić za televiziju Pink.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...