Skijališta Srbije raspisala tendere za tehničku dokumentaciju

Za Goliju u planu izgradnja hotela i ski-infrastrukture, novi hoteli i alpski šaleti na Zlatiboru

SrbijaTurizam

5.1.2023 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Za Goliju u planu izgradnja hotela i ski-infrastrukture, novi hoteli i alpski šaleti na Zlatiboru Za Goliju u planu izgradnja hotela i ski-infrastrukture, novi hoteli i alpski šaleti na Zlatiboru
Skijališta Srbije raspisala su javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za „razvoj ski centra Golija sa projektima razvoja JP Skijališta Srbije“, i to za... Za Goliju u planu izgradnja hotela i ski-infrastrukture, novi hoteli i alpski šaleti na Zlatiboru

Skijališta Srbije raspisala su javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za „razvoj ski centra Golija sa projektima razvoja JP Skijališta Srbije“, i to za Goliju na teritoriji opštine Ivanjica i na površini od 262,67 hektara u okviru zone planiranog skijališta i dela turističke celine Odvraćenica, dok je na Zlatiboru reč o projektima u vezi skijališta Tornik, objavila je eKapija.

Rok za prijavu za učešće na tenderu ističe 1. februara.

Postojećim planom za ski centar na Goliji, kako je navedeno u dokumentaciji, predviđene su samo ski staze i žičare, dok ostali skijaški sadržaj nije potpun, pa je potrebno uraditi tehničku dokumentaciju za izgradnju planiranog skijališta Golija sa raznovrsnim funkcijama i sadržajima.

Planirano je da se gradi hotel i restoran, upravna zgrada skijališta, hangar i skijaška infrastruktura – nove ski staze, sistem veštačkog osnežavanja za sve ski staze i ski puteve, žičare, ski-liftovi, ski poligon i letnji sadržaji), kao i edukativni centar.

Hotel će se graditi na lokaciji koja će omogućiti kolski prilaz sa regionalnog puta, a ujedno i lak i brz prilaz skijaša ski stazama i žičari. Planiran je kao četvorospratni objekat hotelsko-apartmanskog tipa, sa restoranom i svim pratećim sadržajima, a bruto površina jedne etaže biće minimum 800 kvadrata.

Foto: Pixabay.com

Za animaciju gostiju u letnjem periodu projektovaće se i izgraditi i bob na šinama, sa brzinom spuštanja maksimalno 40 kilometara na čas, sa minimalno jednim kružnim delom instalacije i jednim džampom, a pu planu je i dečje igralište sa najmanje 10 elemenata različitih aktivnosti, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Kada je reč o Zlatiboru, Skijališta Srbije projektnim zadatkom predviđaju izgradnju još tri apart-hotela, kao i alpskih šaleta.

Najpre, na vrhu Tornika na prostoru zapadno od izlazne stanice šestosedne žičare Tornik predviđen je apart hotel sa luksuznim restoranom, i sa svim pratećim sadržajima, spratnosti do P+2 sa neophodnim brojem podzemnih etaža.

„Skijališta Srbije“ planiraju i izmeštanje postojećeg hangara u skijalištu Zlatibor, pa postojeća pozicija ima potencijal da se tu pozicionira apart hotel spratnosti P+4, uz mogućnost povezivanja sa objektom hotela koji već postoji na lokaciji, stoji u dokumentaciji.

Takođe, a „radi maksimalnog iskorišćenja potencijala skijališta Zlatibor“, lokacije u blizini ski staza, iznad postojećeg parkinga treba projektovati hotel spratnosti P+4, a na lokaciji levo od postojećeg parkinga, prema potoku, isprojektovati kompleks luksuzno naselje od 7 objekata za odmor, po modelu alpskih šaleta sa spoljnim bazenom za svaki od objekata, prenela je eKapija.

  • Iva

    5.1.2023 #1 Author

    Razvijamo se ,divno

    Odgovori

  • DUSICA

    6.1.2023 #2 Author

    Dobro je da se razvija i ulaže u turizam u Srbiji.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...