Na Međunarodnom stručnom sajmu predstavilo se osam naših kompanija

Srpske firme u Dizeldorfu sklopile poslove vredne pola miliona evra

SvetVesti

27.10.2021 17:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Srpske firme u Dizeldorfu sklopile poslove vredne pola miliona evra Srpske firme u Dizeldorfu sklopile poslove vredne pola miliona evra
Na Međunarodnom stručnom sajmu lične zaštite, bezbednosti preduzeća i zaštite zdravlja na radu “A+A” u Dizeldorfu naše firme su već nakon dva dana dogovorile... Srpske firme u Dizeldorfu sklopile poslove vredne pola miliona evra

Na Međunarodnom stručnom sajmu lične zaštite, bezbednosti preduzeća i zaštite zdravlja na radu “A+A” u Dizeldorfu naše firme su već nakon dva dana dogovorile izvozne poslove vredne 500.000 evra, a koji će biti realizovani tokom sledeće godine, objavili su iz Privredne komore Srbije (PKS).

Iz PKS navode da je na sajmu primetno veće prisustvo profesionalnih kupaca i partnera, kako iz Nemačke, tako i iz Francuske, Španije i drugih zemalja Evropske unije (EU). Takođe, veliko interesovanje za proizvode iz Srbije izrazili su i kupci iz Južnoafričke Republike, piše Tanjug.

Na nacionalnom štandu Srbije ove godine se predstavlja osam firmi, a nastup organizuju PKS i Razvojna agencija Srbije (RAS) uz podršku Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO).

Nemanja Jovanović iz Udruženja za tekstil PKS kaže da je i pored manjeg broja posetilaca u odnosu na prethodne godine, interesovanje za proizvode iz Srbije znatno veće.

Kako objašnjava Jovanović, interesovanje je veće zbog odličnog kvaliteta, ali i zbog dobrih priprema izlagača koje su se sastojale u zakazivanju poslovnih sastanaka i animiranju potencijalnih partnera putem poslovno-društvenih mreža i hibridne platforme expo.pks.rs pre pocetka sajma.

Prema njegovim rečima, veliko je interesovanje i za radnu odeću i anatomsku i radnu obuću naših proizvođača, a u prilog tome govore i već potpisani ugovori za narednu godinu.

Privredna komora Srbije

RESAVSKA 13, 11050 Beograd (Vračar), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
20.277.461,68 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Jovanović dodaje da su u naredna dva dana agende srpskih izlagača već popunjene i očekuje se potpisivanje dodatnih ugovora i predugovora što će omogućiti i garantovati popunjenost kapaciteta u godini pred nama.

Drugog dana sajma nacionalni štand Srbije je posetila generalna konzulka Srbije u Dizeldorfu Branislava Perin Jarić, i u razgovoru sa predstavnicima naših kompanija predložila model buduće podrške u okviru stvaranja dobre poslovne saradnje između sektora tekstilne industrije i industrije obuće i regije Severne Rajne Vestfalije.

Jedan od izlagača na sajmu u Dizeldorfu, direktor kompanije Stim Import Dejan Ivanović, ističe da je zadovoljan svojim trećim nastupom na ovom sajmu, jer je to, kako kaže, dobar način da se mala i srednja preduzeća i porodične kompanije internacionalizuju i tako ojačaju svoju poziciju na izuzetno zahtevnim i profitabilnim tržištima.

Uprkos pandemiji, na sajmu će ove godine svoje proizvode predstaviti 1.245 kompanija iz svih krajeva sveta, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...