Međunarodna izložba hrane i pića u Moskvi

Srpski privrednici izlažu na “World Food” sajmu

AgrobiznisBiznisSvetVesti

21.9.2021 11:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Srpski privrednici izlažu na “World Food” sajmu Srpski privrednici izlažu na “World Food” sajmu
Na najvećem međunarodnom sajmu hrane i pića na području rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza “World Food” izlažu i privrednici iz Srbije. Sajam u... Srpski privrednici izlažu na “World Food” sajmu

Na najvećem međunarodnom sajmu hrane i pića na području rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza “World Food” izlažu i privrednici iz Srbije. Sajam u Moskvi počinje danas i traje do petka.

Nastup izlagača iz Srbije na ovom sajmu organizovala je Privredna komora Srbije (PKS) zajedno sa Razvojnom agencijom Srbije. Iz PKS ocenjuju da tradicionalno učešće srpskih privrednika na jednoj od najuglednijih izložbi hrane i pića direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju naših brendova i ukupnom izvozu, prenosi Tanjug.

Sajam “World Food” održava se već 30 godina, a 2020. godine posetilo ga je više od 30.000 posetilaca koji su se upoznali sa proizvodnim programima više od 1.764 izlagača iz 65 svetskih zemalja.

Od poljoprivrednih proizvoda Srbija je u prvoj polovini 2021. godine u Rusiju najviše izvozila jabuke, mladi sir, jagode, smrznute višnje i maline, ali i hranu za kućne ljubimce, voćne sadnice, semenski kukuruz i soju, kažu u PKS.

Direktor predstavništva PKS u Rusiji Dejan Delić je naveo da je Srbija među vodećim izvoznicima poljoprivrednih proizvoda u Rusiju i da je realno očekivati da će u ovoj godini izvoz preći milijardu dolara.

„Ovo tržište za domaći agrar, uz korišćenje trgovinskih potencijala na osnovu Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske zajednice, predstavlja, dugoročno posmatrano – izuzetan poslovni i izvozni potencijal“, istakao je Delić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...