STABILIZACIJA SITUACIJE U TURIZMU TEK KRAJEM 2021. GODINE Skoro prepolovljen broj gostiju u Srbiji

BiznisSrbijaTurizamVesti

12.12.2020 08:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

STABILIZACIJA SITUACIJE U TURIZMU TEK KRAJEM 2021. GODINE Skoro prepolovljen broj gostiju u Srbiji STABILIZACIJA SITUACIJE U TURIZMU TEK KRAJEM 2021. GODINE Skoro prepolovljen broj gostiju u Srbiji
Zbog pandemije virusa Covid-19 sektor turizma je najteže pogođena privredna grana, a period stabilizacije očekuje se tek krajem 2021. godine, izjavila je resorna ministarka... STABILIZACIJA SITUACIJE U TURIZMU TEK KRAJEM 2021. GODINE Skoro prepolovljen broj gostiju u Srbiji

Zbog pandemije virusa Covid-19 sektor turizma je najteže pogođena privredna grana, a period stabilizacije očekuje se tek krajem 2021. godine, izjavila je resorna ministarka Tatjana Matić.

Ukupan broj turista u prvih 10 meseci ove godine pao je za 48,4 odsto, broj dolazaka stranih turista za oko 75 odsto, a devizni priliv od turizma za 27,5 odsto, navodi Matićeva i ukazuje da broj domaćih turista beleži pad za oko 22 odsto.

Ona je gostujući na Radio Beograd 1 rekla da je u turističkim agencijama bez posla ostalo oko 800 ljudi.

Kaže i da je u avgustu i septembru zabeležen porast broja domaćih turista za oko 25, odnosno oko devet odsto.

Brda i planine, selo
Foto: Pixabay.com

U postpandemijskom periodu radiće se na digitalizaciji turističke ponude, te na razvoju domaćeg turizma, posebno podsticanja seoskog turizma, najavila je Matićeva.

Dodaje da će se raditi i na realizaciji konkursa za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude i na uredbi o dodeli vaučera za podsticanje razvoja domaćeg turizma.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...