Dolar izgubio tri odsto vrednosti u odnosu na rusku valutu

Stabilizuje se vrednost rublje

NovacSvetVesti

15.3.2022 12:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Stabilizuje se vrednost rublje Stabilizuje se vrednost rublje
Ruska rublja se nakon oštrog pada koji je beležila prethodnih nekoliko dana konačno stabilizovala, ali nije zabeležila značajniji rast. Kako je počela da se... Stabilizuje se vrednost rublje

Ruska rublja se nakon oštrog pada koji je beležila prethodnih nekoliko dana konačno stabilizovala, ali nije zabeležila značajniji rast.

Kako je počela da se nazire mogućnost da će se sukob između Rusije i Ukrajine okončati, dolarom se u utorak trgovalo po ceni za tri odsto nižoj u odnosu na rublju, pa se američka valuta mogla kupiti za 110,9 rubalja.

Vrednost rublje je od početka rata pretrpela strmoglave padove, uzrokovanih odustajanjem investitora od imovine u Rusiji. Ovo je dovelo do toga da ruska valuta izgubi polovinu svoje vrednosti u odnosu na dolar, piše Financial Times.

Američka valuta je 1. marta vredela 105 rubalja, da bi samo nedelju dana kasnije dostigla vrednost od 136 rubalja, te je njena vrednost porasla 30 odsto zahvaljujući bojazni investitora zbog rata.

Od tada je optimizam vezan za prekid sukoba stopirao pad vrednosti rublje, dozvolivši joj da se stabilizuje.

Ipak, 117 miliona dolara za evropske obveznice koji dolaze na naplatu u sredu mogli bi biti problem za Rusiju. Iz vlade istočnoevropske zemlje poručili su da će, ukoliko međunarodne vlasti ne oslobode ruske devizne rezerve, ove obaveze biti izmirene u rubljama.

  • GOCA BG

    15.3.2022 #1 Author

    Naravno,posto ne mogu stranom valutom da plate,platice svojom…

    Odgovori

  • LEPOSAVA

    15.3.2022 #2 Author

    Rusija je jaka zemlja…

    Odgovori

  • Milovan94

    15.3.2022 #3 Author

    Daj bar nešto da se stabilizuje.

    Odgovori

  • ZVE84

    20.3.2022 #4 Author

    Rublja će uvek biti ono što jeste

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...