STARIJI OSNOVCI I SREDNJOŠKOLCI PRELAZE NA ONLINE NASTAVU Krizni štab predložio nove mere za suzbijanje korona virusa

IzdvajamoSrbijaVesti

25.11.2020 15:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

STARIJI OSNOVCI I SREDNJOŠKOLCI PRELAZE NA ONLINE NASTAVU Krizni štab predložio nove mere za suzbijanje korona virusa STARIJI OSNOVCI I SREDNJOŠKOLCI PRELAZE NA ONLINE NASTAVU Krizni štab predložio nove mere za suzbijanje korona virusa
Srednje škole i stariji osnovci, od petog do osmog razreda, preći će na onlajn nastavu, dok će osnovci od od prvog do četvrtog razreda... STARIJI OSNOVCI I SREDNJOŠKOLCI PRELAZE NA ONLINE NASTAVU Krizni štab predložio nove mere za suzbijanje korona virusa

Srednje škole i stariji osnovci, od petog do osmog razreda, preći će na onlajn nastavu, dok će osnovci od od prvog do četvrtog razreda nastaviti da idu u školu, preneo je novinarima dr Branislav Tiodorović predlog Krizog štaba.

On je rekao da se vrtići ne zatvaraju, jer za to nema ni potrebe ni opravdanja.

Tiodorović je naveo da je Krizni štab odlučio da školski raspust počne 21. decembra i da traje do 18. januara naredne godine.

„Doneli smo odluku da, ipak, osnovne škole nastave da rade po postojećem sistemu, od prvog do četvrtog razreda. Od petog do osmog razreda će biti sprovedeno da pređu na online sistem i da to traje do početka raspusta. To smo predložili i verovatno će to tako biti sprovedeno“, rekao je Tiodorović nakon sednice Kriznog štaba i dodao da odluka važi za sve srednje škole.

Tiodorović je rekao da se došlo do zaključka da se u srednjim školama događa najviše onoga što nas plaši i što je rizik, odnosno da se srednjoškolci zaraze i onda to donose svojoj kući.

Foto: Tanjug

„Želimo da do raspusta školski sistem funkcioniše. Ne zatvaramo škole, sistem obrazovanja, samo ga prevodimo na manje rizičan nivo“, naglasio je Tiodorović.

„Raspust je možda malo duži na neki dan, nego što je obično bio do sada, ali ćemo time obezbediti da svi nivoi obrazovanja budu obuhvaćeni svim velikim praznicima, a da učenici i studenti budu što više kod kuće i da budu manje u kontaktima i velikom riziku“, objasnio je Tiodorović.

On je dodao da se fakultetima, koji imaju svoju autonomiju, predlaže da, ko god može, sprovede online nastavu, s tim što će pojedini fakulteti, poput medicine ili prirodnih nauka, biti u situaciji da moraju da organizuju vežbe, uz poštovanje svih mera.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...