Najnovjie odluke Kriznog štaba

Stariji osnovci i srednjoškolci se vraćaju u školske klupe

SrbijaVesti

16.4.2021 09:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Stariji osnovci i srednjoškolci se vraćaju u školske klupe Stariji osnovci i srednjoškolci se vraćaju u školske klupe
Krizni štab odlučio je na sednici u petak da se od 19. aprila đaci vraćaju u školske klupe, i to stariji razredi osnovnih škola... Stariji osnovci i srednjoškolci se vraćaju u školske klupe

Krizni štab odlučio je na sednici u petak da se od 19. aprila đaci vraćaju u školske klupe, i to stariji razredi osnovnih škola i srednjoškolci, izjavio je epidemiolog Predrag Kon.

Oni će nastavu da pohađaju nastavu prema modelu od 1. septembra – po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezu nošenja maski.

Dr Kon je rekao i da je odlučeno da se kao podrška turizmu izjednači cena PCR testova u Srbiji za naše državljane i strance, koji su do sada plaćali 18.000 dinara, a koja će od sada za sve biti 9.000 dinara, koliko je do sada bila za državljane Srbije.

Takođe, na današnjoj sednici razgovaralo se i o Beogradskom maratonu koji treba da se održi u junu i odlučeno je da za takmičarski deo može da se krene u pripreme. Sve ostalo po pitanju maratona, zavisi od situacije, dodao je Kon.

“Što se tiče drugih mera nema promena, ostaje kao što je i do sada bilo. Epidemiološka situacija je izašla iz vanredne, ocenjujemo je kao nepovoljnu”, rekao je dr Kon.

Dodao je da je i dalje veliki broj pacijenata na intenzivnim negama, kao i u bolnicama, ali da je zabeležen veći broj otpusta od prijema.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...