Radnici bi mogli biti oštećeni za više od 800.000 evra

Stečajna uprava Rudnika boksita u Crnoj Gori oglasila prodaju upravne zgrade

BiznisRegionVesti

20.12.2021 10:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Stečajna uprava Rudnika boksita u Crnoj Gori oglasila prodaju upravne zgrade Stečajna uprava Rudnika boksita u Crnoj Gori oglasila prodaju upravne zgrade
Stečajna uprava Rudnika boksita u Nikšiću ponovo je oglasila prodaju upravne zgrade, uprkos nezadovoljstvu bivših i sadašnjih radnika koji čekaju da se od te... Stečajna uprava Rudnika boksita u Crnoj Gori oglasila prodaju upravne zgrade

Stečajna uprava Rudnika boksita u Nikšiću ponovo je oglasila prodaju upravne zgrade, uprkos nezadovoljstvu bivših i sadašnjih radnika koji čekaju da se od te imovine isplate njihova potraživanja.

Radnici poverioci traže da se zaustavi prodaja preostale imovine preduzeća, odnosno upravne zgrade, do konačnog rešenja o isplati potraživanja, piše crnogorska agencija Mina, pozivajući se na Vijesti.

Osim toga, oni najavljuju i mogućnost novih protesta.

Ovo je deseti oglas za prodaju imovine Rudnika boksita, a upravna i poslovne zgrade, kao i zemljište u Nikšiću, prodaju se za oko 1,5 miliona evra.

Rok za dostavljanje ponuda je 28. decembar do deset sati.

Bivši radnik poverilac Rašo Čivović uputio je dopise premijeru Zdravku Krivokapiću i predsedniku Privrednog sudu Blažu Jovaniću, koji je ujedno i sudija u ovom postupku.

Čivović je u dopisu Krivokapiću naveo da radnici već imaju pravosnažno rešenje “za krivca ako se ošteti stečajna masa Rudnika boksita, a šteta iznosi 800.280 evra”.

Privredni sud je u septembru prošle godine usvojio prigovor Čivovića na radnje ranijeg stečajnog upravnika koji je, kako se navodi u prigovoru, raskidom ugovora sa mađarskom kompanijom Vagonimpex doveo do potencijalne štete za stečajnu masu u iznosu od 800.280 evra, a koja bi trebalo da se namiri prodajom upravne zgrade.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...