STIŽE PODRŠKA SRPSKOM TURIZMU Vlada odobrila 150 miliona dinara agencijama i ogranizatorima putovanja

BiznisIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

20.11.2020 08:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

STIŽE PODRŠKA SRPSKOM TURIZMU Vlada odobrila 150 miliona dinara agencijama i ogranizatorima putovanja STIŽE PODRŠKA SRPSKOM TURIZMU Vlada odobrila 150 miliona dinara agencijama i ogranizatorima putovanja
Vlada Srbije odobrila je 150 miliona dinara za podršku u radu turističkih agencija i organizatora turističkih putovanja usled poteškoća u poslovanju usled epidemije korona... STIŽE PODRŠKA SRPSKOM TURIZMU Vlada odobrila 150 miliona dinara agencijama i ogranizatorima putovanja

Vlada Srbije odobrila je 150 miliona dinara za podršku u radu turističkih agencija i organizatora turističkih putovanja usled poteškoća u poslovanju usled epidemije korona virusa.

Vlada je na sednici usvojila Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu turističkih agencija i organizatora turističkih putovanja zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti Covid-19.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozdravila je usvajanje Programa za raspored i korišćenje subvencija u turizmu na sednici Vlade.

Foto: Tanjug

Matić je izrazila očekivanje da će uskoro biti razmatrana i inicijativa resornog ministarstva za smanjenje poreza na dodatu vrednost u ugostiteljstvu.

S obzirom na štetu koju je turistički sektor pretrpeo, važno je da reagujemo brzo, kao i sa prethodnim merama olakšice, i da podržimo turizam, naročito imajući u vidu da je u pitanju jedna od naših najperspektivnijih privrednih grana, istakla je ministarka.

Ona je napomenula da je na osnovu odluke Vlade, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odmah raspisalo Javni poziv za dodelu subvencija koji je otvoren do 4. decembra ove godine.

Foto: Pixabay.com

Vlada Srbije je i u prethodnom periodu donela niz mera za pomoć turizmu. U martu je usvojila Uredbu o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano zbog kovida.

Takođe su omogućeni povoljni krediti za likvidnost i obrtna sredstva iz posebnog programa Fonda za razvoj za mala i srednja preduzeća a programom bespovratne podrške pomoglo se hotelijerima iz 68 mesta Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...