STIŽE POMOĆ TURISTIČKIM AGENCIJAMA Vlada Srbije odobrila 150 miliona dinara za subvencije premija polisa osiguranja

BiznisNovacOsiguranjeSrbijaTurizamVesti

6.11.2020 08:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

STIŽE POMOĆ TURISTIČKIM AGENCIJAMA Vlada Srbije odobrila 150 miliona dinara za subvencije premija polisa osiguranja STIŽE POMOĆ TURISTIČKIM AGENCIJAMA Vlada Srbije odobrila 150 miliona dinara za subvencije premija polisa osiguranja
Usvajanjem predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu, kojim je odobreno 150 miliona dinara za subvencije premija polisa osiguranja turističkim agencijama učinjen... STIŽE POMOĆ TURISTIČKIM AGENCIJAMA Vlada Srbije odobrila 150 miliona dinara za subvencije premija polisa osiguranja

Usvajanjem predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu, kojim je odobreno 150 miliona dinara za subvencije premija polisa osiguranja turističkim agencijama učinjen je važan korak za pomoć turističkom sektoru tokom pandemije, izjavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Prema njenim rečima cilj ove mere jeste da se pomogne agencijama, a posebno manjim organizatorima putovanja, koji su najviše ugroženi tokom krize.

U saopštenju Ministarstva turizma se navodi da je ministarka podsetila da su većini turističkih agencija istekle obavezne polise osiguranja što ih je dovelo u situaciju da izgube licence za rad, a epidemiološka situacija je dodatni faktor rizika koji osiguravajuće kuće uzimaju u obzir prilikom ugovaranja novih polisa. Više o subvencijama države pročitajte OVDE.

Foto: Tanjug/AP

„Sistem garancije putovanja je svakako neophodan da bi putnici bili zaštićeni, ali je u otežanim uslovima za rad agencijama, posebno manjim, predstavljao veliki izdatak koji će subvencijama biti umanjen“, objasnila je ona.

Navela je i da je Vlada Srbije u prethodnom periodu donela niz mera za pomoć turizmu. U martu je usvojila Uredbu o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano zbog kovida.

Takođe su omogućeni povoljni krediti za likvidnost i obrtna sredstva iz posebnog programa Fonda za razvoj za mala i srednja preduzeća a programom bespovratne podrške pomoglo se hotelijerima iz 68 mesta Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...