Ruska centralna banka tvrdi da je odliv sredstava manji od očekivanog

Strani ulagači povukli iz Rusije oko 36 milijardi dolara za godinu dana

SvetVesti

30.5.2023 10:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Strani ulagači povukli iz Rusije oko 36 milijardi dolara za godinu dana Strani ulagači povukli iz Rusije oko 36 milijardi dolara za godinu dana
Strani ulagači povukli su iz Rusije prodajom imovine oko 36 milijardi američkih dolara između marta prošle i istog meseca ove godine, objavila je novinska... Strani ulagači povukli iz Rusije oko 36 milijardi dolara za godinu dana

Strani ulagači povukli su iz Rusije prodajom imovine oko 36 milijardi američkih dolara između marta prošle i istog meseca ove godine, objavila je novinska agencija RIA pozivajući se na analizu podataka ruske centralne banke.

Brojne velike zapadne kompanije napustile su ili smanjile poslovanje u Rusiji nakon što je Zapad na ruski napad na Ukrajinu reagovao opsežnim sankcijama Moskvi, prenosi Mina.

Ruska centralna banka je u petak u izveštaju o stabilnosti finansijskog sistema navela da je mali deo stranih kompanija zapravo prodao poslovanje u Rusiji i da su mnoge zadržale pravo povratka.

Od marta prošle godine do marta ove dovršeno je oko 200 prodajnih transakcija, a u samo petini njih prodata je imovina vrednosti veće od 100 miliona dolara, kazali su iz ruske centralne banke.

Samo pet transakcija odobrenih od oktobra uključivalo je plaćanja nerezidentima u iznosima većim od 400 miliona dolara. Te prodajne transakcije po njima tek u ograničenoj meri utiču na rusku privredu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...