Čuveni Superheroj dostigao rekordnu vrednost

Stranica stripa o Spajdermenu prodata za 3,36 miliona dolara

KulturaLifestyleNovacVestiZanimljivosti

15.1.2022 16:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Stranica stripa o Spajdermenu prodata za 3,36 miliona dolara Stranica stripa o Spajdermenu prodata za 3,36 miliona dolara
Ljubitelje devete umetnosti verovatno će interesovati vest da je ove nedelje jedna stranica stripa o čuvenom Spajdermenu iz 1984. godine prodata na aukciji za... Stranica stripa o Spajdermenu prodata za 3,36 miliona dolara

Ljubitelje devete umetnosti verovatno će interesovati vest da je ove nedelje jedna stranica stripa o čuvenom Spajdermenu iz 1984. godine prodata na aukciji za 3,36 miliona dolara.

Ilustracije Majka Zika (Mike Zeck) na 25. stranici Marvelovog stripa “Tajni rat br. osam” (“Secret Wars No. 8”) prvi put prikazuju poznatog superheroja u crnom odelu, koje je kasnije inspirisalo nastanak Venoma, piše Associated Press.

Rekordno nadmetanje, koje je otpočelo sa cenom od 330.000 dolara i prevazišlo tri miliona dolara, dogodilo se prvog dana na četvorodnevnom događaju koji je u Dalasu organizovala aukcijska kuća Heritage Auctions.

Pre toga, rekordnu vrednost stranice jednog stripa u americi dostiglo je izdanje “Neverovatnog Hulka” (“The Incredible Hulk”), vredno 657.250 dolara, u kome se prvi put pojavljuje Vulverin, poznat i kao Žderavac.

Istog dana, jedna od retkih kopija prvog izdanja stripa o Spajdermenu prodata je za 3,18 miliona dolara, postavši tako najskuplji strip na svetu.

  • MIŠKOVIĆ

    17.1.2022 #1 Author

    kad ljudi pametno ulože, svaka čast za ideju

    Odgovori

  • Emilija

    17.1.2022 #2 Author

    Svaka roba nadje svoga kupca!

    Odgovori

  • MARE

    20.1.2022 #3 Author

    Novi film aktivirao interesovanje

    Odgovori

  • Anna

    21.1.2022 #4 Author

    Crtači stripova su dočekali da budu priznati kao i ostali umetnici.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...