Pomoć Vlade FBiH privrednicima

Subvencije privrednicima 105 miliona KM za očuvanje radnih mesta

RegionVesti

21.9.2021 09:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Subvencije privrednicima 105 miliona KM za očuvanje radnih mesta Subvencije privrednicima 105 miliona KM za očuvanje radnih mesta
Odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine preraspodeljena su sredstva u iznosu od 105 miliona konvertibilnih maraka iz budžeta iz Fonda za stabilizaciju privrede, koja... Subvencije privrednicima 105 miliona KM za očuvanje radnih mesta

Odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine preraspodeljena su sredstva u iznosu od 105 miliona konvertibilnih maraka iz budžeta iz Fonda za stabilizaciju privrede, koja su sada podeljena Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije, Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Federalnom ministarstvu razvoja, preduzetništva i privrede.

Iznos je namenjen za subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima i to kroz Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije u iznosu od 30 miliona, kroz podsticaje za poljoprivredu resornog ministarstva u iznosu od 15 miliona i kroz Federalno ministarstvo razvoja, preduzetništva i privrede 60 miliona konvertibilnih maraka.

Vlada je, takođe, usvojila Program utroška sredstava utvrđenih budžetom za ovu godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije na ime subvencija privatnim preduzećima i poduzetnicima u iznosu od 30.000.000 KM.

Cilj Programa je očuvanje radnih mesta kroz osiguranje podrške likvidnosti najugroženijim sektorima prerađivačke industrije koji su u nadležnosti Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za prevladavanje vanrednih okolnosti koje je izazvala pandemija, u skladu sa opštim i specifičnim kriterijumima.

Ovo je grant Federalnog ministarstva i dodeljivaće se na osnovu raspisanog javnog poziva.

Program uređuje uslove za ostvarivanje finansijske pomoći privrednim društvima u Federaciji BiH u okolnostima pandemije, način njihovog osiguranja, namenu i postupak dodele, opštee i specifične uslove za dodelu, korisnike, kao i nadzor nad utroškom finansijskih sredstava i način izveštavanja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...