Biznis.rs
SUBVENCIJE ZA NABAVKU VOZILA NA ELEKTRO I HIBRIDNI POGON Prvi ugovori biće potpisani ove nedelje SUBVENCIJE ZA NABAVKU VOZILA NA ELEKTRO I HIBRIDNI POGON Prvi ugovori biće potpisani ove nedelje

SUBVENCIJE ZA NABAVKU VOZILA NA ELEKTRO I HIBRIDNI POGON Prvi ugovori biće potpisani ove nedelje

AutomobiliEkoEkologijaLifestyleSrbijaVesti 30.6.20. 11:21 Marija Jovanović 2

Prvi ugovori za dodelu subvencija građanima za nabavku vozila na elektro i hibridni pogon biće potpisani ove nedelje.„Ministarstvu zaštite životne sredine do sada je... SUBVENCIJE ZA NABAVKU VOZILA NA ELEKTRO I HIBRIDNI POGON Prvi ugovori biće potpisani ove nedelje

Prvi ugovori za dodelu subvencija građanima za nabavku vozila na elektro i hibridni pogon biće potpisani ove nedelje.

„Ministarstvu zaštite životne sredine do sada je podneto ukupno 45 zahteva, od čega je deset odobreno jer je dokumentacija bila potpuna, dva rešenja su postala pravosnažna i ove nedelje će biti potpisani prvi ugovori sa građanima“, navode iz Ministarstva zaštite životne sredine za Tanjug.

Automobili na električni pogon mogu u Srbiji da se registruju, a procedura je ista kao i kada su u pitanju obični automobili. Međutim, ne mogu da se registruju oni automobili koji su prepravljeni da idu na struju.

Do sada su na više lokacija u Srbiji postavljeni električni punjači za vozila, na primer, pet brzih punjača na naplatnim stanicama kod Preševa, Šida, Subotice, Dimitrovgrada i Beograda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *