pivarska industrija zabeležila pad od 7,19 odsto u prošloj godini

Svaki građanin Srbije popije 61 litar piva godišnje

LifestyleSrbijaVestiZanimljivosti

16.9.2021 18:02 Autor: Redakcija Biznis.rs

Svaki građanin Srbije popije 61 litar piva godišnje Svaki građanin Srbije popije 61 litar piva godišnje
Prema podacima iz Udruženja pivara u Srbiji se popije 61 litar piva po glavi stanovnika godišnje, što našu zemlju stavlja na sredini evropske liste.... Svaki građanin Srbije popije 61 litar piva godišnje

Prema podacima iz Udruženja pivara u Srbiji se popije 61 litar piva po glavi stanovnika godišnje, što našu zemlju stavlja na sredini evropske liste.

Kako kažu iz ovog udruženja izuzetno je važno da uživanje u ovom piću bude odgovorno i da se širi svest o važnosti umerenosti, piše Danas.

Udruženje pivara Srbije se godinama, kako kažu, na različitim mestima kroz mnoštvo aktivacija, edukacija i saradnja sa poznatim ličnostima i festivalima, bavi odgovornom konzumacijom piva, a jedna od kampanja je i “Trezno i oprezno“, namenjena pre svega mladima.

“Prema statističkim podacima u Srbiji godišnje strada više od 2.500 ljudi usled neodgovorne konzumacije alkohola, a posmatrano po starosti najveći udeo smrtnosti odnosi se upravo na ovu osetljivu populaciju”, ističu u Udruženju pivara.

Pivarska industrija u Srbiji, koja je u 2020. godine proizvela više od 5,1 milion hektolitara piva, imala je pad od 7,19 odsto, u odnosu na godinu pre, pad izvoza od 10,05 odsto, te pad potrošnje piva od 5,55 odsto, objavilo je u avgustu Udruženje pivara Srbije.

Tagovi
SRBIJA VESTI