SVE VIŠE ONLINE PLAĆANJA DINA KARTICOM Povećava se i broj trgovaca koji je prihvataju, kažu u NBS

BankeNovacSrbijaVesti

21.1.2021 13:49 Autor: Julijana Vincan 0

SVE VIŠE ONLINE PLAĆANJA DINA KARTICOM Povećava se i broj trgovaca koji je prihvataju, kažu u NBS SVE VIŠE ONLINE PLAĆANJA DINA KARTICOM Povećava se i broj trgovaca koji je prihvataju, kažu u NBS
Broj trgovaca koji prihvataju plaćanje Dina karticom u svojim internet prodavnicama u stalnom je rastu i trenutno domaću karticu prihvata više od 750 online... SVE VIŠE ONLINE PLAĆANJA DINA KARTICOM Povećava se i broj trgovaca koji je prihvataju, kažu u NBS

Broj trgovaca koji prihvataju plaćanje Dina karticom u svojim internet prodavnicama u stalnom je rastu i trenutno domaću karticu prihvata više od 750 online prodavnica u Srbiji, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

„Istovremeno, svakog meseca sve je više korisnika koji obavljaju internet plaćanja domaćom karticom, pa je tako samo u decembru 2020. godine Dina karticom ostvareno više od 280.000 online kupovina u iznosu većem od 600 miliona dinara, sa tendencijom neprekidnog povećanja“, istaknuto je u NBS.

Dodaje se da je to naročito značajno u periodima poput pandemije korona virusa, kada je preporučljivo daljinski obavljati što je moguće više kupovina.

Narodna banka Srbije
Foto: Narodna banka Srbije

Na spisku prodajnih mesta na kojima je moguće plaćanje domaćom karticom na internetu nalaze se online prodavnice gde se mogu nabaviti roba i usluge koje se tradicionalno kupuju, odnosno plaćaju putem interneta: knjige, tehnička roba, avio-karte.

„Tu su i plaćanja ulaznica za različite događaje, igračaka, odeće i obuće, ali i platićanja komunalne i usluga domaćeg operatora mobilne telefonije Telekom Srbija, kao i svakodnevne kupovine kod tri najveća trgovinska maloprodajna lanca u zemlji (Delez, Merkator S i Univereksport)“, navodi se u saopštenju.

Podseća se i da je Dina karticom moguće plaćati i na internet prezentacijama državnih agencija i institucija, poput Agencije za privredne registre i portala eUprava.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...