američki avio-prevoznici unapređuju svoje flote

Airbus očekuje veliku porudžbinu Delta Airlinesa

BiznisSvet

9.1.2024 10:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Airbus očekuje veliku porudžbinu Delta Airlinesa Airbus očekuje veliku porudžbinu Delta Airlinesa
Airbus se bliži porudžbini od kompanije Delta Airlines za desetine širokotrupnih aviona, uključujući dodatne avione A350-1000, rekli su neimenovani izvori iz avionske industrije za... Airbus očekuje veliku porudžbinu Delta Airlinesa

Airbus se bliži porudžbini od kompanije Delta Airlines za desetine širokotrupnih aviona, uključujući dodatne avione A350-1000, rekli su neimenovani izvori iz avionske industrije za Reuters.

Zavisno od pregovora u poslednjem trenutku, dogovor bi mogao biti objavljen već u petak kada američki prevoznik objavi svoju zaradu u četvrtom tromesečju, prenosi Mina.

Airbus i Delta su odbili da komentarišu.

Iako je prevoznik sa sedištem u Atlanti 2022. godine naručio 100 aviona Boeing 737 MAX 10, prvenstveno je bio klijent Airbusa.

Krajem septembra firma je imala 65 modela Airbus A330 i 28 širokotrupnih A350-900, s obavezom kupovine još po 16 od svakog modela.

Očekuje se da će avioni s dva prolaza pomoći kompaniji da razvije svoju mrežu u regionu Azija-Pacifik, koji zaostaje za Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i Evropom u oporavku globalne potražnje za putovanjima nakon pandemije.

Procenjuje se da će u tekućem tromesečju Delta, United Airlines i American Airlines povećati broj sedišta na svojim letovima u američkom regionu za više od 70 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Vazuhoplovni prevoznici takođe žure sa naručivanjem novih aviona kako bi obnovili postojeće flote zbog straha od nestašice u nadolazećim godinama. Airbus je prošle godine postavio industrijski rekord za bruto i neto porudžbine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...