U oktobru 12 industrija prijavilo rast

Američki sektor usluga jača deseti mesec zaredom

SvetU fokusu

4.11.2023 15:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Američki sektor usluga jača deseti mesec zaredom Američki sektor usluga jača deseti mesec zaredom
Ekonomska aktivnost u američkom sektoru usluga porasla je u oktobru deseti mesec zaredom, navodi se u izveštaju Instituta za upravljanje snabdevanjem (ISM) u petak.... Američki sektor usluga jača deseti mesec zaredom

Ekonomska aktivnost u američkom sektoru usluga porasla je u oktobru deseti mesec zaredom, navodi se u izveštaju Instituta za upravljanje snabdevanjem (ISM) u petak.

ISM-ov indeks menadžera nabavke bez proizvodnje (PMI), poznat i kao PMI ISM usluga, dostigao je 51,8 odsto, prenosi Anadolu Agency.

Očitavanje iznad 50 ukazuje na rast, a ispod toga pokazuje kontrakciju.

Američki uslužni sektor beleži rast u poslednih 40 meseci, a jedini pad je imao u decembru 2022. godine, prema ISM indeksu. Najviši nivo od 69,1 odsto indeks je dostigao u novembru 2021. godine.

„U oktobru 12 industrija je prijavilo rast“, napisao je u izveštaju predsednik ISM Entoni Nives (Anthony Nieves), i dodao da sektor usluga nastavlja da ukazuje na održiv rast.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...