kamata od 4,15 odsto

Apple uvodi digitalni račun za štednju

BankeBerzaSvet

18.4.2023 16:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Apple uvodi digitalni račun za štednju Apple uvodi digitalni račun za štednju
Tehnološki div Apple je objavio da za korisnike Apple Card-a uvode digitalni štedni račun sa godišnjom kamatom od 4,15 odsto. Iz Apple-a poručuju da... Apple uvodi digitalni račun za štednju

Tehnološki div Apple je objavio da za korisnike Apple Card-a uvode digitalni štedni račun sa godišnjom kamatom od 4,15 odsto.

Iz Apple-a poručuju da za vođenje štednog računa nema naknada ni minimalnih depozita, a nagrade koje korisnici skupe pod nazivom Daily Cash automatski će se pripisivati štednom računu o kojem će se brinuti Goldman Sachs. Štedni račun Apple-a biće povezan sa svim funkcijama Apple Pay i Apple Wallet, preneli su strani i domaći mediji.

Kamatne stope na štednju od četiri odsto i više bile su nečuvene u SAD do pre godinu dana. Međutim to se promenilo nakon što je centralna banka FED krenula sa podizanjem kamatnih stopa kako bi ukrotila inflaciju.

Manje, lokalne banke sada nude kamate na depozite i više od pet odsto, dok su velike bankarske grupacije i dalje zadržale vrlo niske kamate. Prosečna kamata na američkim štednim računima samo je 0,37 odsto.

Apple svoj štedni račun nudi preko Goldman Sacha, a sredstva osigurava FDIC – ili Savezna korporacija za osiguranje depozita. To znači da su njegovi računi generalno federalno osigurani do 250.000 dolara po deponentu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...