Na krilima velikog rasta najtrgovanije kriptovalute

Bitcoin rudari beleže rekordan profit

Svet

12.3.2024 09:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bitcoin rudari beleže rekordan profit Bitcoin rudari beleže rekordan profit
Zarada rudara bitcoina je prošle nedelje dostigla nove rekordne vrednosti, pošto cena najtrgovanije kriptovalute nastavlja da raste. Dnevni prihod rudara dostigao je 78,6 miliona... Bitcoin rudari beleže rekordan profit

Zarada rudara bitcoina je prošle nedelje dostigla nove rekordne vrednosti, pošto cena najtrgovanije kriptovalute nastavlja da raste.

Dnevni prihod rudara dostigao je 78,6 miliona dolara 7. marta, pokazuju podaci iz CryptoQuanta, premašivši vrhunac postavljen u aprilu 2021. tokom poslednjeg velikog skoka tržišta kriptovaluta. Bitcoin rudari zarađuju novac u obliku novih tokena koji im se dodeljuju za validaciju i dodavanje transakcija u blokčejn mrežu, kao i od naknada koje im plaćaju korisnici, piše Bloomberg.

Do porasta prihoda rudara dolazi usred rasta bitcoina od 70 odsto do sada ove godine. Token je u ponedeljak postavio rekord od skoro 72.881 dolara, da bi se “smirio” na 72.668 dolara u utorak rano ujutro.

Nakon dužeg pada vezanog za niz kripto skandala i bankrota berze FTX 2022. godine, cena bitcoina je počela da raste prošle godine i dobila je dodatni podsticaj od neto priliva u vrednosti približno 9,5 milijardi dolara samo od nekoliko novih američkih fondova (ETF) zasnovanih na bitcoinu, kojima je dozvoljeno poslovanje od 11. januara.

Firme žure da se pozicioniraju za uspeh. Od februara 2023. godine, 13 vodećih rudarskih kompanija naručilo je specijalizovane računare u vrednosti veće od milijardu dolara, preneo je ranije Bloomberg.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...